avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit DEDUCTIBILITATE CHELTUIELI COMODAT
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

DEDUCTIBILITATE CHELTUIELI COMODAT

Buna seara!

Va rog sa ma ajutati cu raspunsul la urmatoarea speta:
Un autoturism este dat in comodat catre o societate comerciala de catre proprietarul acesteia-persoana fizica. Cheltuielile cu combustibilul, reparatiile, diferitele consumabile, impozitul auto, taxa de drum, taxe parcari etc. pot fi deduse de catre firma? Este bine ca facturile, bonurile fiscale, chitantele sa fie emise catre persoana juridica ce foloseste masina sau catre proprietarul acesteia (din punct de vedere al deductibilitatii pentru impozitul pe profit dar si din punct de vedere al deducerii t.v.a.). In cazul in care unele documente sunt pe numele proprietarului persoana fizica (impozit auto, taxa de drum, cheltuieli de reparatii) cum se poate rezolva problema deductibilitatii pentru impozitul pe profit, eventual, dupa caz al deducerii t.v.a.). Se poate emite o chitanta de catre persoana fizica sau o dispozitie de plata catre casierie la care sa fie atasate documentele in original?

Multumiri anticipate!

Alte discuții în legătură

Contract de comodat pentru masina niko79 niko79 Buna ziua! Tin contabilitatea unui SRL si ma intereseaza daca se poate incheia un contract de comodat pentru masina intre administrator (asociat unic), in ... (vezi toată discuția)
Ce cheltuieli pot fi deduse in urma unui comodat auto ? mihai_pirjol mihai_pirjol Buna ziua tuturor ! Vroiam sa aflu ce cheltuieli se pot deduce in urma incheierii unui comodat auto intre o PF si SRL. Persoana fizica care da in ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate 50% si foile de parcurs sevenx sevenx Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti in chestiunea cu deducerea impozitului pe venit pentru chelt. cu auotvehicule. Subiectul in cauza este un SRL, ... (vezi toată discuția)