avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... dupa divort tagada paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

dupa divort tagada paternitate

Desi am fost de acord cu testul de paternitate , ba am si propus sa platesc 1/2 din costul testului la orice laborator privat ales de fost acesta a apelat la tagada paternitatii in instanta.
Doar ca in actiunea sa a motivat prin minciuni de genul : relatii extraconjugale (ale mele desigur) mentinere relatii cu fostii "amanti" pe net sau la telefon si alte aberatii pe care le-a inflorit cum s-a priceput mai bine.
In instanta nu am obiectat nimic ca nu cumva sa para ca "fug" de test insa acum cand totul s-a terminat am ramas cu petele pe care mi le-a atribuit fostul.
El nu poate si nu are cum sa dovedeasca cele spuse de el in actiunea de tagada a paterntatii pt ca nu sunt adevarate. Sunt minciuni grosolane.
Intrebarea mea este ce as putea sa fac ca sa imi restaurez "imaginea"? Copilul va creste si nu as dori sa raman cu cele de mai sus. Nu o sa pot sa ii ascund actiunile tatalui sau si nici nu ar avea rost. FIecare doarme cum isi asterne.
Ce pot face? Calomnie? daune morale?
Cel mai recent răspuns: lili5 , utilizator 15:23, 4 Decembrie 2008
avand in vedere ca legea ii permite sa tagaduiasca paternitatea, asta inseamna ca nu putem incadra fapta lui la calomnie.
si chiar daca ar fi calomnie sau insulta, trebuiesc sa fie grave, sa fie demonstrate...numai asa se pot obtine daune.
sincer va zic....nu veti obtine nimik.


av. vasilescu
nu ma refer la tagada ci la argumentele mincinoase ce nu pot fi dovedite.
lili5 a scris:

In instanta nu am obiectat nimic ca nu cumva sa para ca "fug" de test insa acum cand totul s-a terminat am ramas cu petele pe care mi le-a atribuit fostul.
El nu poate si nu are cum sa dovedeasca cele spuse de el in actiunea de tagada a paterntatii pt ca nu sunt adevarate. Sunt minciuni grosolane.
Intrebarea mea este ce as putea sa fac ca sa imi restaurez "imaginea"? Copilul va creste si nu as dori sa raman cu cele de mai sus. Nu o sa pot sa ii ascund actiunile tatalui sau si nici nu ar avea rost.


Prin sublinierile facute incercam sa pun cap la cap informatia pe care o oferiti (prin unele exprimari la timpul trecut si alele la viitor) pentru a ghici cum s-a terminat.
Se pare ca s-a terminat prin respingerea actiunii de tagada.

Pai atunci ceea ce era de demonstrat s-a demonstrat deja. Si nu cred ca mai are sens sa va bateti capul cu alte demonstratii.
Ultima modificare: Marți, 7 Octombrie 2008
romascanu, moderator
Doamna Romascanu, nu s-a respins efectuarea testului pt ca nu am dorit asta.
Asa cum orice femeie stie ce a facut si ce nu a facut stiam si eu.
Mi-a fost teama ca daca voi contracara in orice mod acuzele sale s-ar putea respinge cazul asa ca nu am contrazis nimic, am trimis doar o "intampinare" in care spuneam ca doresc sa se faca testul adn.
testul l-am efectuat si asteptam rezultatele analizelor undeva pe 5 noiembrie daca nu vor intarzia iar cei de la tm.
Normal ca eu stiu care va fi rezultatul testului . E tatal opilului.
In certurile imediat urmatoare inceperii actiunii de divort fostul mi-a aruncat de cateva ori "esti sigura ca e al meu?"
Am inghitit in sec de 2-3 ori ca apoi sa ii spun "nu e al tau dar ai sa platesti pensia alimentara, sac!"
Am facut-o ca sa il determin sa facem testul , ca pe viitor sa nu mi se mai aduca astfel de ... acuze.
Deci cum se vede de pe "locul" meu treaba:
eu i-am (ii voi fi) demonstrat sa fiul lui e al lui, insa daca nu fac nimic acuzele lui vor ramane negru pe alb.
M-a facut cu ou si cu otet fara sa fie nevoit sa dovedeasca cele spuse de el in actiune de tagada: anume relatii extraconjugale, barbati pe net .. (lucrez de 8 ani intr-un domeniu in care zi de zi folosesc internetul pt alte scopuri decat cele imaginate de el!!!)
Pot sa mai fac ceva? asta este intrebarea?
Orice.
Nu vreau sa raman cu eticheta pusa de el pe nedrept.
La incheiere pot sa mai fac ceva?
Sa cer sa nu se ia in considerare acuzele daca nu sunt dovedite?
orice...


Sau daca e tatal copilului si cauza se respinge nu va mai exista acel "dosar"?
Scuzati ... bajbaiala ...
Ultima modificare: Luni, 24 Noiembrie 2008
lili5, utilizator
Doamna, nu de instanta aveti dv. nevoie... sunteti foarte nervoasa, asa a fost si vfostul dv. sot.
Daca frustrarile si furia l-au impins catre o actiune nu tocmai demna, nu vad la ce va ajuta daca procedati si dv. similar.
Nu vreti sa vada copilul acele acuzatii sau ce?
Pai... nu i le aratati... El nu va avea dreptul sa vada dosarul vreodata, la fel alta persoana in afara de dv. si fostul sot.
Totul va muri aici, eu i-as fi solicitat cheltuieli serioase de la inceput, dar atata tot...
Dosarul e ca si cum n-ar fi fost...
Sotul poate se va mai linisti, insa numai daca nu reactionati si dv. ca el, caz in care razboiul poate dura mult si bine. Si destul de prost pentru copil.
Succes!

Alte discuții în legătură

Paternitate lili5 lili5 de curand am facut un test paternitate la iml timisoara si am primit rezultatul in instanta. Rezultatul a fost cel pe care il stiam eu , mama, insa tatal il ... (vezi toată discuția)
Test adn dany6969 dany6969 Doresc sa fac un test ADN al copilului meu care implineste 18 ani in noiembrie 2015. Daca mama copilului nu doreste sa faca testul cum procedez. In cazul in ... (vezi toată discuția)
Pot contesta paternitatea unui "nepot"? BUNICA2009 BUNICA2009 Buna ziua! as dori sa stiu daca am dreptul sa contest paternitatea unui copil care legal este al fiului meu,dar care provine defapt dintr-o relatie ... (vezi toată discuția)