avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... luare in spatiu
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

luare in spatiu

Am luat intr-un spatiu de 50mp. (apartament cu 2 camere) mai multe persoane cu titlu gratuit, in vedera intocmirii cartii de identitate. Aceste persoane nu locuiesc efectiv la mine, doar li s-a intocmit cartea de identitate pe adresa imobilului meu cu acceptul meu. Mentionez ca aceste persoane sunt cetateni romani din rep. moldova, care au dobandit legal cetatenie romana iar acestia au un imobil de locuti in r. moldoava, doar ca pt. a-si intocmi o carte de identitate romaneasca au nevoie de o adresa de domiciliu, unde sa figureze.
INTREBARE: EXISTA VREO LEGE CARE SA REGLEMENTEZE NUMARUL DE PERSOANE CARE POT SA FIGUREZE CU CARTE DE IDENTITATE LA ADRESA MEA DE DOMICILIU ???
Va multumesc pt. raspuns si ajutor.
Cel mai recent răspuns: Lilicaa , utilizator 21:46, 9 Decembrie 2011
Ei, haideti sa fim seriosi, sa nu ne spuneti ca dvs. sunteti singurul si ultimul samaritean din Rep.Moldova care a emigrat in Romania si care isi pune la dispozitie casa tuturor fratilor moldoveni veniti de peste Prut care nu au adapost in Romania si faceti toate acestea din bunate nemarginita fara nici un fel de beneficiu. Atunci pentru ce fratii moldoveni aflati cu domiciliul la dvs.solicita cetatenia romana daca oricum nu intentioneaza nici unul sa locuiasca in Romania si nici sa ajutati intr-un fel statul roman? De ce nu au solicitat de la bun inceput cetatenia romana cu domiciliul in strainatate, mai exact CRDS cu domiciliul in Republica Moldova, ca aveau aceasta posibilitate legala. Daca sunteti corecti va declarati la fisc, si urmati pasii descrisi pe buna dreptate de Ares_3, conform legilor in vigoare a Statului Roman a carui cetateni va declarati cu mandrie ca sunteti. Adica facem pe victima, ne dam loviti dar nu recunoastem nimic. Dvs. scrieti, sa facem analiza pe textul scris de dvs.va citez:
,,Am luat intr-un spatiu de 50mp. (apartament cu 2 camere)*** mai multe persoane*** cu titlu gratuit,,
dupa care mai ca recunoasteti, citez:
,,faptul ca pt. acest asa zis "accept"*** primesti sau nu bani*** asta este problema fiscului care ar trebui sa gasesca o metoda de impozitare pentru nr. de persoane inscrise la adresa de domiciliu,,. apoi ne intrebati pe noi daca nu cumva ***ati mai putea primi in continuare *** alte persoane de parca va asteptati ca raspunsul nostru sa fie in cor: DA, LUATI IN SPATIU CAT MAI MULTI MOLDOVENI...Sa fim seriosi, dvs. ar trebui sa realizati ca va puneti in pericol, iar noi nu v-am scris cu rautate ci doar v-am prevenit de ce s-ar putea sa patimiti de pe urma acestor fapte, iar daca doriti sa fie si ,,legal si fara dureri de cap,, atunci faceti STOP JOC si ramaneti in domiciliu dvs. cu familia, adica cei care locuiti efectiv si legal si va garantam noi ca nu veti avea dureri de cap. O seara buna!

Legat de suprafata minima de locuit pentru o persoana va recomand sa studiati anexa nr.1 privind Legea locuintei nr.114/1996, republicata, unde veti observa cu usurinta ca in 50 mp legal ar trebui sa locuiasca o singura persoana.
Asa este!

Corect!

... dar, tot in Legea locuintei se specifica si care este sanctiunea si cine trebuie sa plateasca daca in 50 mp locuieste mai mult de o persoana???
Tinand cont ca nu este vorba despre membrii unei familii, cred ca sanctiunile ar fi unele prevazute de alte legi :)
Caz adevarat,10 chinezi stau intr-un apartament cu 2 camere.
Cum aplicati Legea locuintei nr.114/1996 legat de suprafata minima de locuit , anexa nr.1?
Daca nu sunt persoane dubioase sa le faca viza de flotant pe cat timp doreste, de preferat 12 luni si se poate prelungi.

Ultima modificare: Vineri, 9 Decembrie 2011
Lilicaa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Luare in spatiu - exista limita la numarul de persoane? alexandeer_tomescu1 alexandeer_tomescu1 Am luat intr-un spatiu de 50mp. (apartament cu 2 camere) mai multe persoane cu titlu gratuit, in vedera intocmirii cartii de identitate. Aceste persoane nu ... (vezi toată discuția)
C i la chiriasi DaviAndrei DaviAndrei Buna ziua, am un apartament inchiriat de 2 luni, la 4 tineri , care sunt cetateni Moldoveni. Ei ma roaga daca pot sa le fac buletin de Romania. Sincer am o ... (vezi toată discuția)
Adresa de domiciliu BCF BCF Buna ziua Am o nelamurire, sper sa ma puteti ajuta. Sunt divortata de 2 luni. Partaj pe bunurile comune inca nu am facut. Fostul meu sot are trecuta pe ... (vezi toată discuția)