avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Calatorie in Moldova
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Calatorie in Moldova

Am o mare problema.Dupa multe certusri cu sotul meu, in fine eo problema personala, nu-mi da procura s a plec in R.Moldova.Spune-ti-miva rog frumos daca pot pleca in MD, daca am certificat de nastere atat moldovenesc, cat si romanesc, si pasaport Ro pn mica mea fetita de 3 luni. ma pot intoarce acasa fara el, va rog frumos ajuta-ti-ma, sau cam sa fac sa pot scoate fetita din tara...
multumesc
Cel mai recent răspuns: Justitiarul71 , utilizator 20:52, 29 Noiembrie 2011
Nu puteti iesi din tara fara declaratia-acord a dumnealui...
Nu puteti parasi tara cu minorul fara acordul tatalui.
Cel mai bine, daca tot nu va intelegeti, ar fii sa va prezentati la instanta de tutela din raza dvs. de domiciliu si sa solicitati pentru inceput o hotarare judecatoreasca din care sa rezulte ca micuta va este incredintata dvs. spre crestere si educare. Nu trebuie sa bagati divort ci doar sa va fie incredintat copilul dvs. Pe baza acestei sentinte puteti calatorii cu minora fara a avea nevoie de acordul sotului dvs. Poate asa revine si sotul dvs. la sentimente mai bune.:luck:
Chiar daca va este incredintat minorul tot veti avea nevoie de acordul tatalui. Exista cateva precedente CEDO in domeniu. Pe langa faptul ca Noul Cod Civil stabileste custodia comuna ca regula generala.
Conf. art.398 din noul Cod Civil instanta hotaraste ca autoritatea parinteasca sa fie exercitata numai de catre unul dintre parinti. Desigur conform art.401 parintele pastreaza legatura cu minorul dar nu scrie niciunde ca trebuie acordul tatalui pentru a parasii tara daca aceasta este in interesul major al minorului, iar acesta din urma pleaca insotit de mama in a carei grija se afla incredintat prin sentinta judecatoreasca. Cel putin eu nu stiu sa exista vreun impediment, numai in cazul in care s-ar dovedi ca mama ar putea face vreun rau copilului, dar altfel ce motiv ar fii? Si apoi cine ma obliga sa locuiesc sau sa raman ancorata intr-o relatie care ne face rau si mie si copilului meu? Nu stiu sa existe asa ceva:-/

Alte discuții în legătură

Custodie copil aser aser Va rog sa-mi spuneti daca am primit custodia copilului meu prin hotarire judecatoreasca ,pot pleca din tara cu copilul numai cu acordul dat de tatal ... (vezi toată discuția)
Iesirea din tara a copilului minor dupa divort liliana_73 liliana_73 Buna seara.In cazul unei sentinte definitive si irevocabile intr-un divort cu un minor in care copilul imi este incredintat mie spre crestere si educare cu ... (vezi toată discuția)
Plecare strainatate fara acordul tatalui ADRIENUTA ADRIENUTA As vrea sa stiu daca pentru a pleca in strainatate cu copilul, fiind divortata si avand o sentinta definitiva si irevocabila prin care copilul imi este ... (vezi toată discuția)