Am primit un convocator pt AGA, iar pe ordinea de zi figureaza :
1.Majorarea capitalului social al SA prin emitere de noi actiuni
2.Exercitarea dreptului de preemtiune la cumpararea actiunilor de catre actionari.
Pana aici toate bune si frumoase, dar nu am mai multe date si ma intreb
Emisiunea de actiuni se face la valoarea nominala a actiunii si se emit atatea actiuni cu cat se doreste majorarea capitalului?
Cum se exercita acest drept de preemtiune raportat la cota de participatie detinuta, adica eu avand mai putin trebuie sa tin cont de asta cand imi manifest interesul de a cumpara?
In fine astept cu nerabdare sfaturi, parerei etc,.
Multumesc
Daca aveti un raspuns de dat intrebarii, va rog sa o faceti punctual, fara trimiteri la consultatii particulare. Acesta este un forum, ideea lui e tocmai gasirea unor raspunsuri iar nu favorizarea gasirii clientilor. De altfel, mesajele fara continut util discutiei, cum e cel de mai sus, sunt interzise de regulamentul de postare. Multumesc pentru intelegere!
Ca regula intalnim de obicei emiterea de noi actiuni la valoarea nominala a celor existenta iar dreptul de preemtiune al actionarilor se face in procentul detinut inainte de majorare.
Margeti totusi la Adunarea Generala si o sa va lamuriti cu privire la detalii.
Daca vreti sa cumparati mai multe actiuni o puteti face numai in cazul in care alti actionari nu subscriu la cumpararea actiunior care li se cuvin.
Anulare hotarare agea
Lipi
In Convocator sunt 2 puncte pe Ordinea de zi:
1. Diminuarea valorii nominale a actiunilor de la 45 de lei la 3 lei si, pe cale de consecinta, cresterea nr. de ... (vezi toată discuția)