avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1809 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Cafeneaua economiştilor lege foaie de parcurs
Discuție deschisă în Cafeneaua economiştilor

lege foaie de parcurs

care este legea care impune obligativitatea foii de parcurs?
daca nu este legiferata, de ce este ceruta de Garda Financiara?
Cel mai recent răspuns: ContSters228228 , utilizator 19:56, 2 Decembrie 2011
Gabrielle Monique a scris:

Pai @jooorj... De ce ai proceda altfel, in acest caz?

pai @monique, chiar, de ce?

... mi se pare normal, ca asa trebuie (adica nu trebuie:rolleyes: "foaie" ) sa procedez...

nu exista in legislatia financiar- contabila "foaie de parcurs";)

Ultima modificare: Vineri, 2 Decembrie 2011
ContSters228228, utilizator
Sigur ca nu exista. Este un document care se intocmeste in cadrul compartimentului "Transport", de catre seful de coloana sau cel al parcului auto. Cel putin asa se procedeaza in societatea unde lucrez eu.
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
desi nu cred ca @nistorsc are compartimente si sefi de coloane si parcuri... bine, sa le intocmeasca:surrender:
:)
Iar ridici steguletul? :)) Poate ca are, daca societatea este mai mare si detine mai multe mijloace de transport.
Gabrielle Monique a scris:

Iar ridici steguletul? :))

de retinut, totusi, ca foile de parcurs NU sunt obligatorii (nici "FAZ"- ul) pentru justificarea cheltuielilor cu carburantii, sau deducerea tva...

sunt suficiente bonurile fiscale...

"Referitor la bonurile de carburanti petenta sustine ca poarta toate stampilele statiilor de carburanti, asa ca nu se pune problema acestor cheltuieli ca fiind nedeductibile fiscal, iar foile de parcurs si fisa activitatilorlor zilnice nu sunt prevazute în OMFP 1850 / 2004 privind registrele si formularele financiar contabile.
...
III. Având în vedere constatarile organelor de control fiscal, motivatiile contestatorului, precum si documentele existente la dosarul cauzei, se retin urmatoarele:
...
Bonurile fiscale emise de catre statiile de distribuire a carburantilor auto si depuse in copie de catre contestatoare pe parcursul solutionarii contestatiei ,îndeplinesc conditiile impuse de prevederile legale citate mai sus, bonurile având înscrise denumirea cumparatorului SC X SRL si numarul de înmatriculare al autovehiculului ...

Fata de situatia de fapt si de drept se retine ca fiind nejustificat masura organelor de inspectie fiscala de neacordare a deductibilitatii taxei pe valoarea adaugata înscrisa pe bonurile fiscale, care îndeplinesc conditiile impuse de prevederile legale citate mai sus.
...
D E C I D E :
Admiterea contestatiei privind Decizia de impunere nr..."

[ link extern ]

m-am razgandit cu steguletu':whistle:

ContSters228228, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Foi de parcurs adytz_1979 adytz_1979 Buna ziua, As dori sa stiu daca trebuie sa fac foi de parcurs pentru autoturismul personal,pentru care am incheiat un contract de comodat cu o firma pentru ... (vezi toată discuția)
Foaie de parcurs Dragomir Magda Dragomir Magda Sunt PFA ca consultant in domeniul managementului si imi desfasor activitatea la sediul clientilor aflate in diferite localitati din tara. Intrebarile mele ... (vezi toată discuția)
Subiect interesant in atentia expertilor contabili ContSters42967 ContSters42967 Am gasit o dezbatere intre avocati pe forum si cred ca expertitii contabili si consultantii fiscali sa-si exprime punctul de vedere, sa aduca argumente si sa ... (vezi toată discuția)