avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodie unica
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodie unica

Buna ziua,
Ce sanse de a obtine custodia unica are o mama a unui copil de 2 ani, mama care se vede in situatia de a divorta in urma unor diferende grave intre ea si sot (alimentate si intretinute de soacra, fie spus macar asa, in paranteza)? Mentionez ca sotul a ajuns chiar sa nu mai plateasca rata la casa, dupa ce a acumulat datorii spre a intretine stilul de viata aristocratic al mamei lui, pentru a-i oferi acesteia suport material (mentionez ca doamna conduce o masina de lux si locuieste intr-un apartament de lux de 150 mp, dar are o firma care merge prost si niciun loc de munca).
Casatoria dureaza de aproape 5 ani, dar a devenit o sursa majora de stres pentru mama acestui minor, cu atat mai mult cu cat sotul a decis ca familia sa poate sta si in strada, sau eventual cu biata soacra, in cei 150 mp ai sai. Alte detalii: sotul isi iese din fire usor, la manie face cu ou si cu otet pe oricine. Doua tentative de a lovi sotia, oprite in ultima secunda. Singurul martor: bunica sotiei, bolnava de Alzheimer, si mama sotiei, desi ultima se afla in alta incapere.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 08:02, 4 Decembrie 2011
serene a scris:

Buna ziua,
Ce sanse de a obtine custodia unica are o mama a unui copil de 2 ani,

De ce unica?

De ce n-ar putea fi comuna si cu domiciliul copilului la dvs.(mama copilului)?

Ea poate fi unica, prin exceptie, acolo unde EXISTA motive intemeiate. (nu le vad in ceea ce ati relatat dvs. aici, iar ceea ce nu ati spus inca n-am de unde sa cunosc.)

Regula a devenit custodia comuna. (sau, mai corect spus, exercitarea in comun a autoritatii parintesti).

Sunt cazuri in care custodia unica se impune, e necesara (pentru ca EXISTA in mod real acele motive intemeiate), dar in prea multe cazuri "motivele" vin din acea nesuferita teroare numita "gura satului" mutata pe facebook (pai, ce-o sa creada despre mine "prietena" icsuleasca, ruda nu-stiu-care, etc.) ori din vanitate si orgoliu (cu victima colaterala copilul - in conditiile in care nu exista proteze pentru un schilod al sufletului).

Exista (aveti) motive intemeiate? Sau, de fapt, ne cereti sa va cautam niste motive?

Sesizati nuanta?
Ei bine, aceasta nuanta poate sa faca diferenta dintre a castiga si a pierde.
Ultima modificare: Duminică, 4 Decembrie 2011
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre siguranta copilului Iustina2 Iustina2 Sunt o mama divortata cu un copil de 2 ani fiind in custodie comuna,si sta la mine.....As dori sa stiu cum as putea sa obtin custodia exclusiva,ca sa pot sa il ... (vezi toată discuția)
Sanse custodie unica maripirvu maripirvu Buna seara! Va rog sa-mi spuneti ce sanse mai are o mama sa primeasca, custodia unica a unui copil de 2 ani, tinand cont ca tatal acestuia nu a contribuit cu ... (vezi toată discuția)
Custodie fetita chico_malo chico_malo buna ziua.sotia mea a introdus divortul.avem on comun o fetita de 2 ani.si ambii dorim custodia.eu nu voi putea sa stau cu ea dar parintii mei sunt dispusi sa ... (vezi toată discuția)