avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

preaviz

Va rog frumos sa-mi spuneti si mie daca preavizul poate fi dat ca o instiintare sau exista legiferat ca trebuie sa fie o decizie de preaviz .Este cazul unei concedieri colective, intrucit unitatea se isi va inceta activitate.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: resurseumanealba , utilizator 15:16, 28 Noiembrie 2011
Decizia de incetare a contractului de munca cuprinde si un paragraf referitor la preaviz.
Preavizul se da sub forma unei notificari. Decizia se intocmeste la terminarea perioadei de preaviz - incetarea contractului de munca.
Codul Muncii:
Art. 75. - (1) Persoanele concediate in temeiul art. 61 lit. c) si d), al art. 65 si 66 beneficiaza de dreptul la un preaviz ce nu poate fi mai mic de 20 de zile lucratoare.
(2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) persoanele concediate in temeiul art. 61 lit. d), care se afla in perioada de proba.
(3) In situatia in care in perioada de preaviz contractul individual de munca este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzator, cu exceptia cazului prevazut la art. 51 alin. (2).
Art. 76. - Decizia de concediere se comunica salariatului in scris si trebuie sa contina in mod obligatoriu:
a)motivele care determina concedierea;
b)durata preavizului;
c)criteriile de stabilire a ordinii de prioritati, conform art. 69 alin. (2)lit. d), numai in cazul concedierilor colective;
d)lista tuturor locurilor de munca disponibile in unitate si termenul in care salariatii urmeaza sa opteze pentru a ocupa un loc de munca vacant, in conditiile art. 64.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somajul - ce presupune pentru angajator radulescuoctav radulescuoctav Buna ziua, As dori sa angajez pe cineva pentru o luna pentru a putea primi somaj. Persoana are peste 10 ani de cand lucreaza la locul de munca de unde ... (vezi toată discuția)
Perioada de preaviz onasis1961 onasis1961 Daca o persoana este in preaviz de 20 zile din initiativa angajatorului prin restucturarea postului. Trebuie sa prezinte la lucru si sa munceasca un anumit nr. ... (vezi toată discuția)
Incetare cmi art 61 lit.c, este nevoie de termen de preaviz de 20 zile? sorina1965 sorina1965 B-)Buna seara, o salariata imi aduce pe data de 03.09.2014 Decizie medicala de capacitate de munca grad 3 cu diagnostic- tulburare anxios depresiva,epilepsie ... (vezi toată discuția)