Buna ziua,
in 2009 am inceput constructia unei locuinte prin ANL, semnand un contract de construire cu un Antreprenor General, si deoarece ma incadram in prevederile OUG 51/2006 am depus la primaria locala un dosar cu toate actele necesare.
In urma analizei dosarului (Ian 2010) am primit o instintare prin care am fost informat ca mi-a fost aprobata cererea pentru subventie, respectiv cuantumul acesteia (30% din valoarea neta a locuintei cf contractului de construire, la data incheierii contractului de construire).
Intre timp, constructia a trenat, iar receptia a fost facuta cu o intarziere de 11 luni adica in Iulie 2011; am depus in Septembrie 2011 o alta cerere cu Procesul Verbal de predare-primire la Primaria Ploiesti pentru eliberarea cuantumului comunicat / virarea banilor in contul deschis la banca finantatoare. Nu am primit inca un raspuns, dar intre timp a aparut OUG nr. 95/2011 care anuleaza OUG 51/2006. Intrucat am toate actele depuse anterior publicarii OUG 95/2011, astept inca eliberarea banilor.
Intrebari:
1. Contractul de construire a fost in valoare de 29444Eur, scazand cota Mandantului si autorizatia de constructie, cuantumul aprobat comunicat a fost 30% din cca 27000Eur (valoarea constructiei), adica 8100 Eur, la cursul 3.6 Ron/Eur- Mai 2009 (data semnarii contractului). Intrucat EURO a crescut de atunci cu mai mult de 25% se poate face vreo ajustare (recalculare) a cuantumului?
2. Prin construire nu s-au tras din cont toti banii alocati prin credit ipotecar, ci doar cca 26.500 Eur din totalul de 29.444Eur disponibil. In aceste conditii sunt sanse ca subventia pe care o voi primi sa fie recalculata (mai mica), valoarea neta a constructiei fiind mai mica?
3. Pretul din contractul de construire al locuintei este de 29.444 (TVA inclus). Ma afecteaza in vreun fel marirea TVA-ului Din Iulie 2010? Daca da, m-ar interesa cum as putea transfera aceasta culpa Antreprenorului General care ar fi trebuit sa predea locuinta in Iunie 2010 dar a avut intarzieri de 11 luni? Pana acum am primit doar PV de predare primire, nu am vazut factura finala, care banuiesc ca va fi emisa dupa 2 ani de la punerea in functiune.
4. Cum pot proceda pentru a mi se elibera cat mai curand cuantumul subventiei de catre Primaria Ploiesti?
Multumesc,
Daniel