avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 140 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... inregistrare OSIM nume domeniu internet
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

inregistrare OSIM nume domeniu internet

Buna ziua,

va rog sa-mi spuneti daca dupa rezervarea domeniu de internet .ro este cazul sa inregistrez acest domeniu si la OSIM .Am auzit ceva zvonuri in legatura cu acest aspect si m-am gandit ca este mai bine sa pun o intrebare.

va multumesc
Ultima modificare: Marți, 7 Octombrie 2008
syncmaster, utilizator
Cel mai recent răspuns: BRAND SENSE , Consultant proprietate industriala 11:45, 16 Iunie 2010
ce cautati la OSIM?
vreti sa-l inregistrati ca MARCA?!
dati-mi mai multe detalii.
da, asa am auzit ca ar fi bine. inclusiv domeniu de internet sa fie inregistrat ca marca.
Il puteti inregistra la OSIM, insa procedura dureaza 1 an. Aveti si ceva taxe de achitat, dar partea buna este ca va fi protejat ulterior, in sensul ca nu vor permite inregistrarea, la ei, OSIM, pentru o denumire similara, pentru a nu se crea confuzie. Daca il inregistrati pt o singura clasa Nisa, veti avea per total de achitat cam 600 ron. Dar in mai multe etape, inregistrare cerere 36 ron, analizare cerere aprox 360 ron per clasa si 180 ron eliberare titlu.
Si care ar fi marca ce se inregistraza? www.internet.ro - aceasta adresa nu are nevoie sa fie inregistrata pentru ca un alt domeniu cu acest nume nu mai poate fi creat, iar sa protejez cuvantul internet nu este posibil. Legea 84/1998
nu la cuvantul internet m-am gandit.Este vorba despre cuvantul care reprezinta si domeniul.Acela a fost un exemplu doar.
Ultima modificare: Duminică, 9 Noiembrie 2008
syncmaster, utilizator

Alte discuții în legătură

Opozitie la inregistrarea unei marci si protejare domeniu internet di-giv di-giv Buna ziua, Am urmatoarea situatie: Detin un domeniu de mai mult de 5 ani pe care l-am dezvoltat si care are utilizatorii sai. Domeniul este de genul ... (vezi toată discuția)
Marca inregistrata !!! kisscash kisscash Buna ziua, Cine-si poate da cu parerea in urmatoarea speta : 1. In luna ianuarie 2010 am cumparat un domeniu de Internet pe viatza (ex: www.exemplu.ro). 2. ... (vezi toată discuția)
Keyword ca marca inregistrata ellada ellada Problema sta in felul urmator, nu am sa dau datele reale ca sa nu intampin alte dificultati. Am cumparat un domeniu care cubrinde un keyword care dupa ... (vezi toată discuția)