avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... marca inregistrata !!!
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

marca inregistrata !!!

Buna ziua,
Cine-si poate da cu parerea in urmatoarea speta :
1. In luna ianuarie 2010 am cumparat un domeniu de Internet pe viatza (ex: www.exemplu.ro).
2. Tot in luna ianuarie am facut cerere la Osim pentru a inregistra marca verbala "EXEMPLU" pe diferite clase din NISA.
3. La scurt timp se mai inregistreaza o cerere la OSIM pentru marca "EXEMPLU", numai ca de aceasta data este vorba de o marca grafica.
4. Trei luni mai terziu firma care a depus dupa mine cerere la osim depune OPOZITIE inregistrari facute de mine pe motiv ca detine 4 litere din alta marca ce o detinea, 4 litere pentru care nu detinea exclusivitate fiindca este un cuvant comun si apartine multor marci inregistrate...
5. Cererea mea ramane in stadiu de cercetare la comisia de la OSIM in timp ce marca "EXEMPLU" este inregistrata de firma care a depus cerere dupa mine.
6. Se asteapta certificatul pentru marca "EXEMPLU" si in acest timp imi face adresa pentru predarea cu titlu gratuit a domeniului de Internet pe motiv ca este protejat prin lege.

Intrebari :
1. Ce posibilitati are firma care a reusit sa-si inregistreze marca "EXEMPLU" sa-mi interzica folosirea domeniului de internet www.exemplu.ro, achizitionat cu 6 luni inaintea inregistrarii marcii ?
2. Este posibil sa ai pretentii la bunuri sau servicii pe care altcineva le-a achizitionat inainte ca tu sa-ti protejezi marca ?
3. Daca cei din comisia de la OSIM nu-mi vor mai da castig de cauza pentru inregistrarea marcii - pt ca marcile se pare ca nu vor sa convietuiasca pe piatza - ce sanse am sa-mi pastrez si sa folosesc domeniul de Internet, un bun pe care l-am cumparat inaintea protejarii numelui "Exemplu" ?
4. Credeti ca medierea in cazul de fata este o solutie ?

Va multumesc.

Astept cu interes un raspuns al profesionistilor.
Ultima modificare: Duminică, 31 Octombrie 2010
kisscash, utilizator
Cel mai recent răspuns: kisscash , utilizator 22:33, 5 Noiembrie 2010
Buna ziua,

Sunt putin in ceata cu punctul 4 din expunerea dvs. Deci va face opozitie firma care a depus dupa dvs cerere de marca pentru denumirea "Exemplu" (cu element grafic). Aceasta opozitie este facuta la inregistrarea marcii "Exemplu" si se bazeaza pe o alta marca anterioara detinuta de respectiva firma. Dvs. afirmati ca aceasta marca pe care se bazeaza opozitia are in comun cu marca dvs doar 4 litere pentru care nu detine exclusivitate. De unde stiti ca nu detine exclusivitate? Are disclaimer pentru acele litere? Daca raspunsul la intrebarea de mai sus este DA, atunci nu ar fi avut dreptul sa va faca opozitie si opozitia ar trebui respinsa. Daca raspunsul este NU sau NU STIU, atunci solutionarea opozitiei depinde foarte mult de care sunt acele 4 litere comune, cum arata marcile in realitate si pentru ce clase Nisa a fost facuta opozitia.
Ati redactat un raspuns pertinent la opozitie ?
In principiu, pentru a incerca sa raspund la intrebarile 1 si 2, site-ul cumparat va da drept de utilizare, nu de proprietate asupra cuvantului "Exemplu". Ar fi trebuit sa va interesati inainte de a cumpara domeniul daca acest cuvant nu reprezinta un drept anterior de proprietate intelectuala al unui tert. Apoi, depinde foarte mult pe ce clase/domenii este inregistrata maarca si pe ce domenii folositi dvs site-ul.
Parerea mea este ca pana nu ne lamurim cu problema opozitiei si mai ales pana nu aveti o decizie definitiva de la OSIM e prematur sa va ganditi la cedarea site-ului.
Il rog pe utilizatorul edipav, daca are si alte comentarii, sa ne ajute.
Succes in continuare!
Multumesc mult pentru raspuns.
Are disclaimer pentru acele 4 litere pentru ca este un cuvant comun. In ceea ce priveste clasele NISA am depus pentru 5 clase : pentru produsele si serviciile din clasele 9, 35, 38, 41 si 42, iar marca opusa nu este protejata pentru clasa 9 si clasa 42.
De mentionat este faptul ca am cumparat domeniul de internet inainte de protejarea intregului cuvant "EXEMPLU". Credeti ca ar putea sa-mi interzica folosirea site-ului chiar daca pierd la comisia de la OSIM (si acum si la recurs) ? Cu toate ca raspunsul formulat subliniaza faptul ca oponentul are disclaimer pentru cele 4 litere, faptul ca am depus primul cerere la OSIM, si am cerut si limitarea claselor comune doar pentru mediul online...
Cu respect.
Ultima modificare: Marți, 2 Noiembrie 2010
kisscash, utilizator
Buna ziua, multumesc pentru clarificari.
Atunci daca opozitia se bazeaza pe o marca cu disclaimer si nu pe alte drepturi anterioare in mod normal ar trebui respinsa. De asemenea, daca marca opusa nu este protejata pentru clasele 09, 42 cu atat mai mult decizia comisiei ar trebui sa fie una favorabila dvs. Deci, va sfatuiesc sa amanati orice discutie cu firma concurenta privind site-ul web pana la solutionarea opozitiei de catre OSIM.
Daca opozitia nu se solutioneaza in favoarea dvs, imi este greu sa va dau un raspuns la ce se va intampla cu site-ul deoarece trebuie sa cunosc toate faptele, precum si denumirile exacte, inainte de a ma pronunta.
Succes in continuare!
Multumesc mult pentru raspunsul Dumneavoastra. Ma simt mai linistit.
Astept cu nerabdare decizia OSIM.
achiesez la ceea ce a declarat consultantul rrardeleanu dar as dori sa clarific urmatoarele chestiuni:
-va rog sa-mi spuneti daca marca EXEMPLU a oponentului care a fost depusa dupa dvs. si care a primit deja inregistrarea, protejeaza servicii si produse similare cu serviciile si produsele desemnate in clasele 9, 35, 38, 41 si 42 de catre marca dvs.;
-va rog sa-mi spuneti daca prin websiteul dvs postat pe domeniul <exemplu.ro>, dvs furnizati servicii sau produse identice sau similare cu serviciile si produsele desemnate de marca EXEMPLU a oponentului.

In functie de raspunsul dvs., putem sa creionam o situatia de fapt care priveste eventuala contrafacere

Multumesc

Alte discuții în legătură

Nelãmurire înregistrare marcã în clasa 35 - domeniul medical mjuovy mjuovy Buna ziua, Am si eu o nelamurire, vreau sa inregistrez pe persoana juridica o marca din domeniul medical, este vorba de o clinica oftalmologica care se ocupa ... (vezi toată discuția)
Inregistrare osim nume domeniu internet syncmaster syncmaster Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca dupa rezervarea domeniu de internet .ro este cazul sa inregistrez acest domeniu si la OSIM .Am auzit ceva ... (vezi toată discuția)
Detin o aplicatie web si un domeniu cu acelasi nume, generic ... Marian991 Marian991 Detin o aplicatie web si un domeniu cu acelasi nume, generic o sa le denumesc \"bursa transport\" am inregistrat aplicatia la orda (oficiul roman pentru ... (vezi toată discuția)