avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... restituire taxa inmatriculare direct de la firma de ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

restituire taxa inmatriculare direct de la firma de leasing

Buna ziua.
Ma numesc Dragan Paul si in Septembrie 2008 am achizitionat un autoturism Skoda octavia in leasin prin leasing.
Eu am platit taxa de poluare direct firmei de leasing.
Pot cere direct firmei respective recuperarea contravalorii taxei?
va atasej textul unde am citit acest lucru.
Articolul cuprinde informatie juridica de diletanti. Nu este nevoie de imputernicirea societatii de leasing.
Dreptul la actiune directa al utilizatorului de leasing care a
suportat in final o taxa prohibita de dreptul comunitar a fost stabilit tot de Curtea de justitie a Uniunii Europene.
In cauzele C-199/82 Amministrazione delle Finanze dello Stato c/a Spa San Giorgio si C-192/95 Comatebs/a stabilit ca particularii asupra cărora a fost transferat acest cost pot cere rambursarea de la comerciant sau de la autorităţile naţionale ale statului care a perceput taxa contrară dreptului comunitar (în primul caz comerciantul trebuind să aibă posibilitatea de a obţine rambursarea taxei de la stat).

Ultima modificare: Marți, 29 Noiembrie 2011
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 15:58, 29 Noiembrie 2011
da...daca o sa gasiti un avocat specializat in dreptul UE si un judecator care sa priceapa ceva ( din nefericire ii numeri pe degete) aveti dreptate si castig de cauza. este vorba de aplicarea directa si prioritara a legilatiei europene( ce include si Hot CJUE);)
Daca autoturismul este cumparat in leasing, pentru a face toate demersurile necesare, aveti nevoie de o imputernicire notariala de la compania de leasing, care, in acte, este proprietarul de drept al masinii, in timp ce dumneavoastra sunteti doar beneficiarul contractului de leasing si utilizatorul autoturismului.
Trebuie o cerere la compania de leasing prin care sa solicitati sa va acorde imputernicirea pentru a putea incepe procedurile de recuperare a taxei auto, considerata contrara legislatiei UE de magistratii europeni. De asemenea, ar trebui sa solicitati si ca sumele pe care le-ati putea obtine ca restituire de taxa sa fie recunoscute ca apartinand beneficiarului contractului de leasing, adica dumneavoastra.
Important este ca sa existe colaborare cu finantatorul care sa acorde imputernicire notariala necesara beneficiarului pentru a face toate demersurile, beneficiarul fiind in fapt platitorul efectiv al acestei taxe”,
Dupa ce ati obtinut imputernicirea notariala de la compania de leasing, procedura prin care va puteti recupera taxa auto este acea conform reglementarilor rezultate din RIL.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce dodumente sunt neceasare pentru recuperarea taxei de poluare la auto in leasing? szani szani Buna ziua As dori sa stiu ce documente trebuie sa depun si unde pentru recuperarea taxei de poluare achitata la autoturismele aflate in leasing multumesc ... (vezi toată discuția)
Informatii recuperare taxa auto leasing shummy0 shummy0 Buna seara, Am ales sa va scriu legat de acest subiect deja discutat si intors pe toate partile pentru ca nu am reusit sa gasesc o informatie concreta ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa auto popescuelena31 popescuelena31 buna ziua am si eu o intrebare cum as putea sa recuperez taxa de poluare de la masin care o am in linzing ,linzingu abea lam inceput de 3 luni.va ... (vezi toată discuția)