Buna seara!Acum cateva luni de zile,am explicat problema mea legata de banca,dar din pacate nu mai pot posta acolo!Astazi am fost chemat la banca,unde mi sa zis ca au gasit o solutie de a recalcula creditul pe care il am la ei.M-am dus la banca si solutia gasita de ei a fost sa-mi transforme creditul pe care il am,din euro in lei cu o perioada de gratie de 6 luni.In perioada de gratie platesc o rata lunara de 540ron (rata lunara la creditul actual este de 170e) iar dupa expirarea perioadei rata va fi de 1020lei/luna.Recalcularea asta este facuta ptr. restul perioadei ramase pana la achitarea creditului(anul 2017).Eu i-am intrebat cu ce ma avantajeaza pe mine toata recalcularea asta ptr. ca peste 6 luni tot nu o sa-mi permit sa platesc rata deoarece este prea mare.Ei mi-au zis ca poate in astea 6 luni de zile o sa-mi gasesc un serviciu sau o sa-mi mai recalculeze inca o data ratele atunci dupa expirarea perioadei de gratie.Nu stiu ce sa fac!Mi se pare mie sau ei incearca sa ma prinda cumva intr-o hora pe care eu nu o pot juca pana la capat?Precizez ca eu le dau lunar cate 100e ptr imprumutul luat de la ei.Azi mi-au mai zis ca figurez restant la ei cu tot imprumutul pe care l-am luat in 2007 si ca vor vinde datoria mea daca nu sunt de acord cu conditiile puse de ei(adica recalcularea de azi).Data trecuta mi-ati zis ca nu pot fi executat silit deoarece nu am nimic pe numele meu.Eu ma gandesc sa merg asa in continuare si sa le dau cate 100e pe luna fara sa fiu de acord cu recalcularea asta a lor.Ce ma sfatuiti?!Ajutati-ma va rog cu niste sfaturi!Va multumesc!
Buna ziua!Revin iarasi cu problema mea!Azi m-au sunat iarasi de la banca si mi-au zis ca au alta oferta avantajoasa de recalculare pentru mine si anume:un an cu perioada de gratie si cu o rata de 460ron si cu o dobanda de 9% iar dupa anul asta rata imi va fi de 700si ceva de ron.Si mi-au mai zis ca cica ii preseaza BNR-ul sa rezolve cu creditele ca ale mele,ceea ce nu cred!Imi tot zic ca cica nu-mi mai pot tine creditul cum este acum si cica il vor vinde.Ei mi-au zis ca avantajul meu ar fi ca mai castig timp,nu mi-l vand si prind o dobanda avantajoasa la lei(dobanda la creditul actual in euro este de 12,93%).Eu i-am intrebat ce se imtampla daca nu pot plati ratele iar ei mi-au zis ca dupa anul asta de gratie se va mai putea face o recalculare noua si sa nu ma ingrijorez.Nu am nicio sursa de venit,nu gasesc sa ma angajez si ma gandesc ce sa fac....sa raman in situatia asta sau sa ma duc la ei si sa accept oferta lor.Nu stiu daca voi putea plati sumele impuse de ei ptr. ca nu am nicio baza ca voi avea bani.Ma gandesc ca atata timp cat eu nu girez cu nimic la ei si nu am nimic pe numele meu,daca as fi de acord cu propunerea lor in cazul in care nu voi putea plati ratele,voi fi in aceeasi situatie ca si acum.Ajutati-ma va rog cu un sfat,o parere ptr ca nu stiu ce sa fac!Nu stiu daca sa accept propunerea lor sau nu!Sincer sa fiu,eu nu as accepta-o!Ma gandesc ca toata treaba asta are niste ascunzisuri si ei doar incearca sa ma prinda!Va multumesc pentru sfaturi si pentru timpul pierdut citindu-mi problema!
Da raspuns corect-ei gasesc solutii avantajoase lor,iar pentru dvs.doar par avantajoase...si eu am problema cu banca dar nu le mai platesc nimic,pentru ca nu am de unde-nu au ce sa-mi faca,nu am nimic pe numele meu.si pe mine au incercat sa ma ademeneasca cu reesalonari,etc,dar am refuzat si nu-mi pare rau.Cei de la banca sunt foarte bine instruiti sa-i sperie pe oameni si reusesc sa-i sperie pe cei nestiutori...Banca=camatar cu acte legale!Eu in locul dvs nu as semna nimic...ce va poate face?sa va zica ca toata suma e scadenta si va vinde creditul? sa-l vanda...atat va fi nasol ca pe viitor nu ve-ti putea avea nimic pe numele dvs.pt ca v-a fi executat de banca-banca va va urmari daca aveti bunuri pe numele dvs.asta in cazul in care ati semnat o garantie personala prin care dumneavoastra sunteti de acord sa girati cu toate bunurile actuale si viitoare...daca nu ati semnat contract de fidejusor-sau garantie personala,nu cred ca va pot face ceva ... eu nu as semna in locul dvs.,dar alegerea va apartine.