avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA achizitie auto second hand
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

achizitie auto second hand

buna seara. reprezint o societate care are ca domeniu de activitate comert auto second hand. achizitionez masini din comunitate de la site-uri de licitatii(revanzatori) care pe facturi fac mentiuni la directiva 112(livrare intracomunitara scutita; livrare in conformitate cu directiva 4 si 6 ustg(-directiva germana), fara drept de deducere s.a).de asemenea pe facturi pe langa pretul de achizitie mai apare comisionul lor si alte taxe, dar fara tva. pana acum am aplicat regimul marjei de profit, in ideea ca achizitionand de la persoane revanzatoare, eu fiind revanzator, fact fara tva, nasini care se incadreaza la bunuri sh, dar am avut un control de la garda si m-au pus sa platesc tva la toata suma, nu numai la marja de profit. ce pot sa fac? cum vi se pare?
Cel mai recent răspuns: Carmen Jurubita , Contabil 10:31, 30 Noiembrie 2011
ART. 152^2
2) Persoana impozabilă revânzătoare va aplica regimul special pentru livrările de bunuri second-hand, opere de artă, obiecte de colecţie şi antichităţi, altele decât operele de artă livrate de autorii sau succesorii de drept ai acestora, pentru care există obligaţia colectării taxei, bunuri pe care le-a achiziţionat din interiorul Comunităţii, de la unul dintre următorii furnizori:
d) o persoană impozabilă revânzătoare, în măsura în care livrarea de către aceasta a fost supusă taxei în regim special.

Daca furnizorul, persoana impozabila revinzatoare, a aplicat regimul special pt bunuri second hand, si firma din RO poate aplica acelasi regim.
Verificati facturile emise de furnizor daca a fost facuta mentiunea din care sa rezulte regimul special pentru bunuri second-hand ,pentru ca daca pe acele facturi nu este facuta acea mentiune la revanzare nu se mai poate aplica acest regim.Un mijloc de transport second hand nu poate fi in orice situatie supus regimului bunurilor second-hand.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, as dori sa deschid o firma de comercializarea auto ... cristimarian cristimarian buna ziua, as dori sa deschid o firma de comercializarea auto second hand, cum se pot vinde masinile care le achizitionez de la persoane fizice catre alte ... (vezi toată discuția)
Achizitie autoturism second hand marinelabuz marinelabuz s-a achizitionat pe SRL un autovehicul second hand, de la o firma din Belgia, avand inscris pe factura "scutit de TVA conform sectiunii 39 bis 1 din ... (vezi toată discuția)
T v a la achizitie auto second hand worm worm daca achizitionez o masina din germania la pret fara t v a , trebuie sa platesc t v a in romania ??? (vezi toată discuția)