avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... problema
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

problema

lucrez la o firma de curierat si acum cateva zile am pierdut o suma de bani din incasarile facute pe teren...seful de la firma unde prestez eu servicii mia zis ca o sa mearga la politie si o sa depuna o plangere ptr ca nu am predat banii din ziua respectiva pe care iam pierdut fara sami dau seama si asta realizand abia seara cand am ajuns la firma..as vrea sa stiu ce o sa se poata intampla cu mine ptr ca nu am mai avut prb de genu nicodata in viata mea...ma poate ajuta cineva cu un raspuns?????
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:44, 30 Noiembrie 2011
Va poate acuza pentru neglijenta in serviciu , daca se va face plangere penala ... in acest caz, c.i.m. poate fi suspendat pana la solutionarea plangerii penale ... de asemenea, se poate angaja raspunderea disciplinara , precum si cea patrimoniala a dvs .. in cazul primei raspunderi., angajatorul dupa efectuarea cercetarii disciplinare prealabile va poate aplica una din sanctiunile disciplinare prevazute de art.248 C.mun.

In cazul angajarii raspunderii patrimoniale, angajatorul are posibilitatea recuperarii prejudiciului cauzat prin fapta dvs .. altfel spus, va recupera suma de bani pierduta de dvs de la dvs , in conditiile prevazute de Codul Muncii .

Art. 254 C.mun :
(1) Salariatii raspund patrimonial, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, pentru pagubele materiale produse angajatorului din vina si in legatura cu munca lor.
(2) Salariatii nu raspund de pagubele provocate de forta majora sau de alte cauze neprevazute si care nu puteau fi inlaturate si nici de pagubele care se incadreaza in riscul normal al serviciului.
(3) In situatia in care angajatorul constata ca salariatul sau a provocat o paguba din vina si in legatura cu munca sa, va putea solicita salariatului, printr-o nota de constatare si evaluare a pagubei, recuperarea contravalorii acesteia, prin acordul partilor, intr-un termen care nu va putea fi mai mic de 30 de zile de la data comunicarii.
(4) Contravaloarea pagubei recuperate prin acordul partilor, conform alin. (3), nu poate fi mai mare decat echivalentul a 5 salarii minime brute pe economie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspundere salariat is_yka is_yka Cum trebuie sa procedez pentru a-i imputa salariatului amenda pe care societatea a primit-o, deoarece acesta nu a scos rovinieta. (vezi toată discuția)
Plata angajament inventar bogdans77 bogdans77 Buna ziua,la firma la care lucrez s-a facut inventarul si a iesit minus o suma.Poate sa imi spuna cineva cum este legal sa se imparta suma de plata la ... (vezi toată discuția)
Raspunderea patrimoniala mimafi mimafi Aduc in atentia dvs. urmatoarea situatie: Un angajat a fost cercetat disciplinar ptr. o abatere soldata cu deteriorarea utilajului pe care il conducea, ... (vezi toată discuția)