avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1276 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cat dureaza un an de detentie?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cat dureaza un an de detentie?

Buna seara,
Un an de detentie cat dureaza efectiv? 12 luni? Sau cum se calculeaza?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 17:49, 30 Noiembrie 2011
Cate zile are un an?
executarea pedepsei se calculeaza cf art 87 CP.
Art. 87. - Durata executării pedepsei închisorii se socoteşte din ziua în care condamnatul începe să execute hotărârea definitivă de condamnare.
Ziua în care începe executarea pedepsei şi ziua în care încetează se socotesc în durata executării.
Timpul în care condamnatul, în cursul executării pedepsei, se află bolnav în spital, intră în durata executării, afară de cazul în care şi-a provocat în mod voit boala, iar această împrejurare se constată în cursul executării pedepsei.
În durata executării pedepsei închisorii la locul de muncă nu intră timpul în care condamnatul lipseşte de la locul de muncă.
Multumesc mult, dar n-am inteles nimic. Inainte un an de detentie dura 8 luni. Ma refer la zile, luni.
pneagu a scris:

Cate zile are un an?

:) :)

Cred ca userul intreaba despre zilele castigate prin munca in penitenciar.
Liberarea conditionata se poate cere dupa efectuarea unei fractiuni de 2/3 din pedeapsa, in conditiile in care condamnatul a prestat munca si a dat dovezi temeinice de indreptare, a indeplinit si alte conditii prevazute de lege...
Da, se castiga zile de munca, de pilda, la 4 zile muncite se considera 5 zile de detentie.

Multumesc mult. La acest lucru ma refeream, nu stiam ca se castiga.

Alte discuții în legătură

Condamnare yulya_73 yulya_73 Buna seara. Daca ai de ispasit o pedeapsa de 5 ani,in Romania,iar tu ai deja facute 6 luni,tot in Romania,iar inca 2 luni in Germania cu iesire la munca,cati ... (vezi toată discuția)
Eliberare conditionata aclaudiu aclaudiu Buna , As avea si eu o intrebare .Sotul meu a primit o pedeapsa de 3 ani cu executare .A executat 2 luni din pedeapsa .Cand se poate cere eliberarea ... (vezi toată discuția)
Cazul ciorogarla! Adina_83 Adina_83 buna seara!am si eu nevoie de un sfat....presupun ca stie toata lumea despre cazul Ciorogarla,UM din care s-a furat armament.Vroiam sa stiu,un soldat condamnat ... (vezi toată discuția)