avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... casa cu probleme
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

casa cu probleme

buna ziua stau intr-o casa care nu este a mea proprietarul e plecat de 30 ani in australia noi am construit casa dar nu am nici un act pe ce am construit am niste poze cum o aratat casa si martori vecini mei ca noi am construito iar acum el tot ma ameninta ca ma da afara din casa timp de 20 ani nu am avut nici un act de chirias casa a fost luata de stat in 1987 proprietarul a venit in 2001 acasa si a luat casa inapoi in 2001 sa facut un proces verbal prin care suntem chiriasi acesta a expirat din 2006 in toti acesti ani nu sa interesat deloc de casa, practic el o avut 4 pereti cand a plecat nu era locuibila parinti mei au decedat am ramas eu in casa.pot sal dau in judecata sa imi recuperez bani?va multumesc
Cel mai recent răspuns: laurmicu , utilizator 00:38, 5 Decembrie 2011
Cam putine detalii... ma gandesc, oare nu puteti deschide o actiune in uzucapiune :-/


Mergeti, totusi la un avocat cu toate actele ce le aveti.
Nu puteti uzucapa, contractul de chirie din 2006 s-a prelungit automat prin tacita relocutiune. Sunteti detentori precari.
ce inseamna asta mai pe intelesul meu va multumesc
Detentor precar: Persoana care detine un bun, stapanindu-l fara intentia sau vointa de a efectua aceasta stapanire pentru sine, de a se comporta cu privire la bun ca proprietar sau ca titular al altui drept real.
va multumesc.si totusi ce as putea sa fac?ce este de facut?sincer sunt foarte disperat este munca parintilor mei si a mea nu pot sa las treaba asa atunci o demolez daca nu rezolv nimic si nu se alege nici el cu nimic nici eu el e un pic dus cu pluta el crede ca pamantu e a lui dar e dat de la primarie sa construiasaca pe el e al primariei

Alte discuții în legătură

Uzucapiune ContSters445514 ContSters445514 Prin \'94 părinții erau chiriași intr-o locuință a statului (unde erau mai multe familii in cladire) Ulterior s-au retrocedat proprietățile dar ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate vio_norv vio_norv Am un imobil pentru care am act de \"vanzare-cumpare\".In acel imobil locuiesc cu acordul meu verbal,niste rude;ei platesc toate cheltuielile,inclusiv ... (vezi toată discuția)
Chiriasii - au dreptul de a pretinde parte din apartament daca platesc chirie de 8 ani? mayte_22 mayte_22 Buna ziua, Am o situatie concreta cu care multi dintre dvs cred ca s-au confruntat deja, dintre proprietarii care au apartamente inchiriate: Detin un ... (vezi toată discuția)