avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am pierdut plangerea contraventionala, ce cai de atac ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am pierdut plangerea contraventionala, ce cai de atac am impotriva hotararii judecatoresti?

Buna ziua. Agitatie si aglomeratie in oras , vine Boc si Udrea. Dupa ce am parcat ,am fost oprita (agresiv verbal) pe trotuar de un agent de circulatie la 10m de masina(BMW), obligata sa deschid capota si a verificat prin telefon datele sasiului sa vada daca nu este furata. Reveniti pe trotuar am fost acuzata pe rand ca nu am oprit la semnalul lui (de pe trotuar?), ca nu am purtat centura nici eu , nici mama , ca nu am semnalizat oprirea ,...Il combat in fata trecatorilor .Imi cere permisul , il dau . PV-ul era deja pe jumatate completat cand imi cere talonul . Ii spun ca merg la masina (iar ne-am indepartat) si nu ma lasa , de ce nu il am asupra mea. El completeaza PV la motive (in sfarsit) ,il semnez cu obiectii si ii cer sa treaca doi martori care erau de fatacand a inceput circul. Refuza si pleaca. Cauta orice motiv ca sa dea amenda Judecatorul spune ca nu era obligat agentul sa treaca martorii si nici sa treaca la ,,Alte mentiuni" de ce am obiectii !Am pierdut. Pot face recurs ? Va rog sa ma ajutati. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 11:16, 7 Decembrie 2011
bestlegis a scris:

VA RECOMAN CONTESTATIA IN ANULARE SPECIALA !




Pe ce va bazati?
Puteti incerca , dar sansele sunt slabe.
Multumesc mult pt. raspunsuri.
Va rog sa-mi spuneti , in cat timp de la comunicarea sentintei irevocabile pot sa platesc jumatate din cuantumul amenzii ? Sentinta trebuie sa o primesc acasa , obligatoriu ? Pt. ca nu am primit nimic acasa , m-am interesat si am aflat la tribunal ca am pierdut .Care este procedura ?
Multumesc.
Hotararile definitive si irevocabile nu se mai comunica.
Amenda nu se mai poate plati in cuantum de 1/ 2 , ci doar integral.
Art. 118. - (1) Împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiilor se poate depune plângere, în termen de 15 zile de la comunicare, la judecătoria în a cărei rază de competenţă a fost constatată fapta.
(2) Plângerea suspendă executarea amenzilor şi a sancţiunilor contravenţionale complementare de la data înregistrării acesteia până la data pronunţării hotărârii judecătoreşti.
(3) Dovada înregistrării plângerii depuse la judecătorie în termenul prevăzut la alin. (1) se prezintă de contravenient la unitatea de poliţie din care face parte agentul constatator, care va efectua menţiunile în evidenţe şi îi va restitui permisul de conducere.
(3 indice 1) Hotărârea judecătorească prin care judecătoria soluţionează plângerea este definitivă şi irevocabilă.
4) În termen de 15 zile de la data pronunţării hotărârii judecătoreşti prin care instanţa a respins plângerea împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei, contravenientul este obligat să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă pentru a preda permisul de conducere.
(5) Neprezentarea contravenientului în termenul prevăzut la alin. (4), în mod nejustificat, atrage majorarea cu 30 de zile a duratei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce.

Art. 120. - Procesul-verbal neatacat în termen de 15 zile de la data comunicării acestuia, precum şi, după caz, hotărârea judecătorească prin care s-a soluţionat plângerea constituie titluri executorii, fără vreo altă formalitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In ce termen pot contesta decizia pronuntata in recurs? vasilika29 vasilika29 Am depus o cerere pt recurs si de la prima infatisare mi s-a refuzat recursul. as dori sa stiu ce termen am de la incheierea recursului data in 5 aprilie ... (vezi toată discuția)
Contestatie in anulare cristeo cristeo Buna seara. spuneti-mi va rog ce cale de atac exista pentru o sentinta de recurs irevocabila? Este o cale contestatia in anulare? Unde trebuie depusa? Ce ... (vezi toată discuția)
Hotararile pronuntate in recurs se pot ataca si se comunica la domiciliu? Pasare1 Pasare1 Nefondat Solutie: Respinge, ca nefondat recursul formulat de catre reclamant impotriva judecatoriei. Respinge ca nefondata cererea intimatului privind ... (vezi toată discuția)