avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa inmatriculare auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa inmatriculare auto

Buna ziua!
Imi poate spune cineva despre noua taxa de inmatriculare?
Am o masina din 1996 cu norma euro:EURO 2 si vreau sa stiu daca viitorul cumparator va trebui sa plateasca vreo taxa pentru inmatriculare in functie de norma euro.Am auzit ca masinile cu anul de fabricatie mai vechi de 2000 ar fi trecute non-euro.
Masina este cumparata si inmatriculata in Romania.
Cel mai recent răspuns: Marian Senchiu , Avocat 23:03, 1 Decembrie 2011
Daca autoturismul este deja inmatriculat in tara,nu intra sub incidenta prevederilor mentionate de dvs
Vorbiti despre noul proiect cu privire la taxa de poluare unde se vorbeste de achitarea acestei taxe si cu privire la autoturismele inmatriculate in tara inainte de 2007 si pentru care nu s-a achitat taxa de poluare.Taxa de poluare pentru autovehicule se va aplica, cu ocazia primei transcrieri a dreptului de proprietate, in Romania, si masinilor rulate si pentru care nu a fost achitata taxa speciala pentru autoturisme sau taxa pe poluare pentru autovehicule.


Mai multe informatii aveti aici:

www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru autoturismele mostenite se percepe taxa de poluare la inmatriculare? far_importantza far_importantza daca am mostenit o masina fabricata si inmatriculata in 2006, trebuie sa platesc minunata taxa de poluare??? (vezi toată discuția)
Taxa de poluare poolmat poolmat am luat o masina in 2006 de la cineva ,care o avea inmatriculata . trbuie sa platesc taxa de poluare ? daca o vand ?eu fiind deja al doilea proprietar. :( (vezi toată discuția)
Transcrierea dreptului de propritate si "taxa de mediu" MariusX MariusX Buna ziua, Am achizitionat un autovehicul in luna noiembrie a anului 2012. Am platit toate taxele aferente inscrierii masinii in acelasi an dar nu am avut ... (vezi toată discuția)