avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 142 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... instituire tutore
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

instituire tutore

Doresc sa inchei un contract de chirie cu o persoana fizica,dar imobilul apartine unui propietar si a doi co-propietari,dintre care unul este minor.Doresc sa inchiriez imobilul pe o anumita suma de bani. Co-propietarul minor are nevoie de un tutore care sa-si dea consintamantul ca este de acord cu acest lucru. Stiu ca trebuie sa merg la instanta de tutela, dar ce acte trebuie sa depuna o persoana pentru a deveni tutorele co-propietarului minor(15 ani). Trebuie sa contacteze un avocat pentru a se ocupa de problema asta persoana care doreste sa devina tutore?
Ultima modificare: Vineri, 2 Decembrie 2011
serban90, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters4579 , utilizator 18:34, 2 Decembrie 2011
Dati mai multe detalii despre situatia dvs.
Mai multe detalii va rugam. Minorul are parinti? Pentru ca in aceste conditii nu mai trebuie numit tutore, dar potrivit noului cod civil acestia trebuie totusi sa obtina incuviintarea instantei de tutela pentru a semna valabil in numele copilului.
Art. 1784

Incapacităţi

(1) Dispoziţiile privitoare la incapacităţile prevăzute la Art. 1654 şi 1.655 sunt aplicabile, în mod corespunzător, şi locaţiunii.

(2) De asemenea, sunt aplicabile, prin analogie, şi dispoziţiile Art. 1653, inclusiv atunci când există litigiu cu privire la dreptul de proprietate asupra bunului ce urmează a face obiectul locaţiunii.

(3) Dacă legea nu dispune altfel, locaţiunile încheiate de persoanele care, potrivit legii, nu pot face decât acte de administrare nu vor depăşi 5 ani.
daca inchirierea bunului nu depaseste 5 ani e suficient acordul parintilor fara a avea nevoie de acordul instantei,fiind considerat act de administrare...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Durata maxima subinchiriere imobil 5 ani? victor_dutu victor_dutu Bună ziua, Întrebarea este următoarea: In lumina art. 1784 alin. 3 Cod Civil (Noul Cod Civil), se poate trage concluzia ca un contract de ... (vezi toată discuția)
Incheiere contract de munca de catre minor pleteasilvia pleteasilvia In cazul in care un minor cu varsta intre 15 si 16 ani doreste sa incheie un contract de munca pentru care, potrivit art.13 alin.2, are nevoie de incuviintarea ... (vezi toată discuția)
Curator minor la vanzarea unui imobil tabangina tabangina buna ziua,copiii mei minori mostenesc de la tatal lor decedat un imobil,curatorul a semnat in locul lor pt dezbterea succesiunii.Intrebarea mea este curatorul ... (vezi toată discuția)