avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1078 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj incheiere amiabila casatorie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj incheiere amiabila casatorie

Buna ziua
Am tot cautat, insa nu am gasit informatii care sa ma ajute si cunostintele mele legate de subiect sunt destul de mici.
Am o nelamurire legata de urmatorul subiect: in cazul in care unul dintre soti nu are pretentii materiale referitoare la un imobil achizitionat in timpul casniciei prin credit, este obligatorie despagubirea lui, sau se poate face o declaratie notariala prin care afirma ca nu are pretentii asupra imobilului? Banca poate emite pretentii sau creditul si apartamentul se pot trece pe numele celuilalt sot?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:26, 3 Decembrie 2011
Apartamentul si creditul se trec pe numele celuilalt, numai cu acordul bancii.
Mai departe, se poate gasi o solutie la notar
va multumesc.
deci sa inteleg ca banca va trebui sa fie de acord cu preluarea creditului, si banuiesc ca venitul trebuie sa fie suficient. si prin notar in cazul acesta se poate face renuntare de buna voie la drepturile provenite din timpul casatoriei?
Pt ca banca sa fie de acord, da , cel ce-l preia trebuie sa aiba venituri suficiente si se poate sa impuna sa aiba si un coplatitor/girant. mergeti intai la banca

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament cumparat prin prima casa marcelutza marcelutza Buna seara, As avea nevoie de uin sfat: In urma cu 1 an s-a cumparat un apartament la bloc cu Prima casa,de cei 2 soti.Acum sotii sunt in divort. ... (vezi toată discuția)
Partaj AdrianaVarabief AdrianaVarabief Buna ziua! Am divorțat de fostul soț cu care am achiziționat în timpul căsnicie un apartament prin creditul Prima Casa cand ne-am despărți am si facut ... (vezi toată discuția)
Divort , partaj apartament cumpărat cu credit 1gabry 1gabry Daca eu am luat in credit de la banca cu sotia garant in timpul casniciei si am cumparat un apartament pe numele amundorora si nu a trecut decat un an de la ... (vezi toată discuția)