avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Nedumerire privind limita de terenuri si caile de ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Nedumerire privind limita de terenuri si caile de acces la terenuri.

Buna ziua!! Sunt foarte nedumerit si pot sa zic si suparat..Parintii mei au un teren lasat mostenire de catre parintiii lui tata unde si-au construit si casa,precizez ca terenul nostru face parte dintr-un lot mai mare,unde o parte a ramas unchiului 12000m patrati iar parintii mei au 3000 m patrati,dar fiecare au titlul lui de proprietate cu dezmembrari etc dar pe acelasi numar topografic.Terenurile noastre se afla langa proprietatea altor terenuri care apartin de alta primari.din lotul unchiului meu s-a vandut 5 parcele de aprox 1000 m fiecare.Singura cale de acces a lor este prin curte pe la mine sau sa pe la vecinul meu....... intrebarea este urmatoarea...dak terenul meu (a apartinut)din acelasi lot cu al lui este posibil ca cei care au cumparat de la el sau el sa ma poata da in judecata ,si eu sa fiu obligat sa le ofer cale de acces...??? precizez ca sunt intabulat pe teren.
Va multumesc anticipat....
Cel mai recent răspuns: Anamaria Plevit , Avocat 13:47, 3 Decembrie 2011
Ca ei sa nu poata obtine, prin instanta sau la buna intelegere intre parti, o cale de acces la un drum public trecand pe terenul dumneavoastra trebuie sa aiba o cale de acces proprie sau sa poata obtine o cale de acces pe terenul unui alt vecin pe unde s-ar putea face o ruta mai scurta. Precizez ca aceasta cale de acces se acorda de instanta pentru o latime de aproximativ 3 m la propunerea expertului.
Solutiile dumneavostra eu nu vi le pot spune deoarece si informatiile pe care vi le-am spus pana acum sunt oarecum generale intrucat eu nu am de unde sa stiu exact ce este in teren. Mergeti la un avocat si ii aratati schitele teren +casa, explicatii exact cine si pe unde vrea sa treaca si care este situatia de fapt. Sigur veti primi un raspuns mult mai clar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot obtine cadastru pentru un teren in pipera? cloghin cloghin Buna ziua, Avem un teren proprieate, in Pipera (vis-a-vis de cartierul ANL Henri Coanda), pentru care incercam sa facem cadastrul. Terenul provine dintr-un ... (vezi toată discuția)
Probleme drum acces marius.m marius.m Am un teren de 5100mp situat in spatele a 2 vile , calea de acces dintre vile este 2 m (limitat cu gardurile proprietarilor)si nu pot obtine certificat de ... (vezi toată discuția)
Declaratie drept de trecre si contract de vanzare cumparare Durla Durla Buna ziua, Am o intrebare cu privire la o declaratie de drept de trecere care trebuie trecuta in contractul de vanzare cumparare si pana acum, de doua ... (vezi toată discuția)