avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... fals si inselaciune
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

fals si inselaciune

Buna ziua!Situatia mea este disperata si de aceea rog sa ma sfatuiti ce sa fac.
In anul 2010 detineam impreuna cu o ruda apropiata o firma, fara datorii , o cunostinta X ne-a propus a obtinem un credit cu o valoare f mare urmand ca banii sa fie impartiti 50% la fel si ratele lunare.De toate actele necesare obtinerii creditului s-a ocupat X dar au fost semnate de noi asociatii firmei.In plus creditul s-a garantat cu imobilul proprietate personala. si am semnat ca fidejusori.Dupa aprobarea creditului banii au fost virati catre 2 SC (una apartinand pers X) in baza unor facturi proforme,, intocmite incorect,, Din contul SC proprie pers a ridicat banii, din contul SC 2 administratorul (convins de pers X ) a ridicat banii si i-a predat pers X. Din totala val a creditului am folocit doar 11% ( pe care s-a indurat pers X sa nii dea) Bineinteles ca ratele nu au fost achitate la timp. In anul 2011 pers X sisotul acesteia au recunoscut la notar prin contract de imprumut ca a beneviciat de val creditului in proportie de 89%. actul este investit cu titlu executoriu iar pers X a preluat SC a noastra( cea pt care s-a obtinut creditul) cu obligatii si datorii devenind administrator. In momentul de fata pers X are executare silita pe imob proprietate pers in baza unui contract de ipoteca cu o PF pot inscrie actul notarial dar val ipotecii nu acopera ambele datorii. Pt ca a obtinut de la banca o amanare de plata pt 6 luni ( care expira acum) inca nu s-a demarat procedura impotriva imobilului nostru. Ma gandesc cu groaza ce o sa se intample cand Pers X nu v-a achita rata care depaseste venitul ei iar banca va recupera banii prin executarea silita a imobilului nostru.

Poate cineva sa ma sfatuie ce as putea face in cazul meu pentru a-mi ,,salva proprietatea,,?Mentionez ca nu am posibilitatea achitarii ratelor lunare pt acel credit imens
Cel mai recent răspuns: buziladiana , utilizator 11:50, 3 Decembrie 2011
Nu mai aveti ce face. Prostia se plateste.
Asta inteleg ,, prostia se plateste,, mai mult naivitatea decat prostia. totusi faptul ca vina noastra nu este decat ca am semnat actele garantia si ca am beneficiat de 11% . Credeti ca o plangere penala impotriva pers X m-ar ajuta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita pentru ca am fost pacaliti buziladiana buziladiana Buna ziua! Situatia mea este disperata si de aceea rog sa ma sfatuiti ce sa fac. In anul 2010 detineam impreuna cu tatal meu o firma, fara datorii , o ... (vezi toată discuția)
Executare silita pornita impotriva altei persoane decat debitorul real Irina S. Irina S. Titlu executoriu: contract de garantie cu ipoteca. Debitor SC X SRL. Inainte de inceperea executarii silite creditorul este de acord printr-o Declaratie ... (vezi toată discuția)
Executare silita rocorobert rocorobert Buna seara, as dori sa stiu cum se poate efectua o executare silita , in cazul in care imobilul se afla in coproprietate, este ipotecat de rang I in favoarea ... (vezi toată discuția)