avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1333 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Clauze Act aditional de adaptare profesionala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Clauze Act aditional de adaptare profesionala

In urma cu aproximativ o luna jumatate am participat la un interviu de angajare la care mi s-a spus ca mi se va face un contract de munca incheiat pe 1 an de zile. Au urmat 2 zile de proba (cate 3h/zi) dupa care mi s-a spus ca sunt potrivita pentru postul respectiv, am stabilit detaliile salariale (1000 ron net) urmand ca in urmatoarea saptamana sa-mi incep activitatea cu 3h/zi deoarece eu eram inca angajata in alta parte si am stabilit cu angajatorul de la momentul respectiv sa-mi accepte demisia la zi incepand cu data 01.11.2011. In prima saptamana am lucrat 3h/zi dupa care mi-am inceput activitatea cu norma intreaga de 8h/zi. Acum a fost si momentul in care am aflat ca pentru perioada de proba nu voi fi platita (ei considerand perioada de proba saptamana in care am lucrat doar 3h/zi), ca va trebui sa semnez contractul de munca pe 2h/zi, respectiv 330 lei brut si ca va trebui sa semnez un act aditional de adaptare profesionala. Toate actele de angajare le-am primit de-abia in data de 01.12.2011, la o luna dupa ce mi-am inceput activitatea in cadrul firmei. Conform actului de adaptare profesionala sunt obligata sa platesc suma de 2000 lei in cazul in care plec mai repede de 1 an de zile. Conform actului aditional initiatorul finanteaza integral formarea mea profesionala prin asigurarea unei persoane ce detine cunostinte specializate solide. Persoana desemnata de angajator este el insusi (este o firma mica:directorul general, 1 asistent manager-eu si 1 designer (care lucreaza de 3 luni si inca nu are contract). Angajatorul justifica clauza de 2000 lei prin faptul ca el pierdute timp cu mine formandu-ma pentru acest post si implicit pierde si bani. Poate sa imi pretinda acesti bani in cazul in care eu plec mai repede de 1 an fara sa faca dovada cheltuirii unei anumite sume de bani pentru formarea mea? Formarea nu se desfoasoara dupa un anumit plan, o anumita tematica ci consta pur si simplu in informatiile pe care el mi le transmite pentru a-mi indeplini sarcinile. In asta consta formarea profesionala?!?
Multumesc si astept raspunsul dvs.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:19, 7 Decembrie 2011
Va multumesc pentru raspunsuri.

O seara frumoasa!
Este doar o eroare a temeiului incetarii c.i.m. ... acea notificare poate fi refacuta pana la sfarsitul perioadei de proba ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre contractul de adaptare profesionala mihaellav mihaellav Buna ziua.Suntem o mica societate com care desfasoara activ de producere si comercializare a covrigilor avand momentan 3 angajati )desi este nevoie de 4 ... (vezi toată discuția)
Act aditional florinalung florinalung Buna ziua, Numele meu este Anca. Am cateva intrebari legate de actua aditional intocmit cu ocazia realizarii unei formari profesionale. Lucrez la o ... (vezi toată discuția)
Demisie in cazul contractului aditional de formare profesionala Yonut321 Yonut321 Buna ziua, anul trecut(2011) in noiembrie m-am angajat la o firma ca lacatus mecanic eu avand diploma de operator calculator am incheiat cu firma un contract ... (vezi toată discuția)