Buna ziua,
Este prima data cand intru pe acest subiect de drept in discutie pe forum.
Am vandut o masina in decembrie 2006. De la biroul ACR unde am intocmit actele ni s-a spus ca este o lege data si nu trebuie sa mai mergem la politia judeteana sa radiem masina, (am vandut masina cuiva din alt judet,) cica se radiaza automat, nu stiiu cum.
Dar eu am platit impozit pe masina la primarie pentru tot anul 2007 si urmeaza sa platesc si pentru anul 2008, deoarece am nevoie de un certificat fiscal. Am spus la inspectorul de venituri ca masina este vanduta, i-am aratat exemplarul verde al contractului de vanzare-cumparare, dar a spus ca nu am certificat de radiere.
Am incercat sa iau legatura cu persoana careia i-am vandut masina, trimitandu-i o scrisoare, dar nu a dorit sa ia legatura cu mine. Presupun ca nu mai are masina de la mine.
Ce pot face in acest caz sa scot masina din rolul meu, sa nu mai platesc impozit pe un bun pe care nu-l mai am?
Va ros mult sa ma ajutati, ca sunt disperata.
art.17,alin.2 din O.U.G 195/2002 prevede: ...”Radierea din evidenţă a vehiculelor înregistrate, la trecerea acestora în proprietatea altei persoane, se face de către autoritatea care a efectuat înregistrarea, la cererea proprietarului, în condiţiile legii.
...de altfel art.11,alin.5 din OUG 195/2002,prevede...”În cazul transmiterii dreptului de proprietate asupra unui vehicul, datele noului proprietar se înscriu în evidenţele autorităţilor competente simultan cu menţionarea încetării calităţii de titular al înmatriculării a fostului proprietar.”
evident ca in cazul dvs,daca platiti impozitul in continuare,nu s-a aplicat radierea automata cum ”prevedea acea lege speciala” la care faceau referire cei de la ACR,lege de care sincer nu am idee sa existe si sa fi modificat articolele prezentate mai sus din prezenta Ordonanta...
Radierea din evidentele politiei se face atunci cand noul proprietar inmatriculeaza masina in localitatea lui de domiciliu.
Dar, de la primarie, nu se radiaza decat la cererea mea cand prezint certif.de radiere.
Eu insa nu am certificat de radiere deoarece nu mi l-a trimis noul detinator sau de la politie, nici nu stiu.....
I-am prezentat d-nei de la primarie ex.verde al contractului de vanzare-cump. ca sa-mi scoata de la plata acest auto si mi-a spus ca contractul nu are stampila ...:O
I-am explicat ca nu are stampila deoarece partile contractante sunt pers.fizice....#-o
Auto
maier
buna ziua. in urma cu 6 luni am vandut un autoturism dacia (1000 E). nu am incheiat contract de vanzare cumparare. cartea de identitate a ramas la ... (vezi toată discuția)