avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... anularea beneficiului suspendarii conditionat a ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

anularea beneficiului suspendarii conditionat a executarii pedepsei

am si eu o intrbare. in urma solutionarii unui dosar penal pe oug 195/2002 s-a anulat anularea beneiciului suspendarii conditionate a executarii pedepsei intr-un alt dosar unde a fost condamnat cu suspendare.,, iar apta judecata ulterior este concurenta cu prima inractiune. asta inseamna ca o sa mearga la inchisoare? va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gilia_stud , utilizator 18:53, 11 Octombrie 2012
In dosarul pe care ni l-ati dat s-a dat deja solutia in data de 29.11.2011, asadar exact cum vi s-a spus, instanta a contopit cele 2 pedepse rezultate, se executa pedeapsa cea mai grea de 1 an inchisoare si in baza art. 81 CP, s-a dispus suspendarea conditionata cu un termen de incercare de 3 ani.
Desigur ca daca solutia va nemultumeste aveti drept de recurs in 10 zile, ar trebui sa va grabiti, daca doriti acest lucru.
Nu va merge nimeni la penitenciar, pueti sta linistita.
va multumesc
Si daca se anuleaza suspendarea conditionata a executarii pedepsei, cu ocazia calcularii noii pedepse, conform regulilor de la concurs sau recidiva, mai este posibila aplicarea sporului aferent acestor institutii de drept?

Dar in situatia in care, in termenul de incercare al suspendarii conditionate infractorul savarseste un concurs de infractiuni, dupa revocarea suspendarii conditionate (in situatia in care cel putin una din infractiunile concurente e intentionata), dupa cumularea aritmetica intre fiecare pedeapsa stabilita pentru infractiunile concurente si pedeapsa suspendata, se mai aplica vreun spor aferent concursului sau recidivei?

Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate revoca suspendarea? eduardlucian eduardlucian Buna tuturor! In cazul in care un minor a fost condamnat intr-un dosar pt furt calificat in forma continuata la 4 ani \\"cu suspendare\\" (nu a ... (vezi toată discuția)
Inselaciune eddyeduard eddyeduard buna. am fost condamnat in 2011 la 2 ani cu suspendare pentru inselaciune(credit la banca cu acte flse). acum am un nou dosar pentru aceeasi fapta. aceste ... (vezi toată discuția)
Anularea suspendarii executarii pedepsei sub supraveghere in cazurile de concurs de infractiuni pici80 pici80 in cazurile de concurs de infractiune in fiecare data sunt aplicabile dispoziţiile art. 85 alin. 1 Cod penal, privind anularea suspendării condiţionate a ... (vezi toată discuția)