avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... efecte vanzare drept litigios
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

efecte vanzare drept litigios

Am urmatoarea speta:
A este in proces cu B pt. revendicare imobil. A incheie la notar cu C un contract de vanzare-cumparare drepturi litigioase avand ca obiect exact litigiul dintre A si B. C nu depune in instanta contractul. Instanta pronunta o hotarare prin care A castiga irevocabil imobilul. C ii cere lui A sa-i vanda imobilul. A refuza incheierea contractului de vanzare-cumparare motivand ca el a inteles sa-i vanda lui C doar dreptul litigios. C vrea sa-l actioneze in instanta pe A.
Ce posibilitati de aparare are C? Ce reprezinta mai exact acest contract de vanzare drepturi litigioase? Ce obligatii decurg din acesta? Avea C obligatia depunerii lui in instanta?
Ultima modificare: Duminică, 4 Decembrie 2011
babysee, utilizator
Cel mai recent răspuns: babysee , utilizator 13:40, 4 Decembrie 2011
Ar fi interesant de vazut ce clauze contine contractul incheiat intre A si C
Din pacate, nici eu n-am acces la continutul clauzelor din contract. Este mai mult la nivel teoretic. Am studiat si institutia retractului litigios reglementata de art. 1402 C. civ. si consider ca nu are aplicabilitatea in speta data.
vanzarea de drepturi litigioase presupune ca se vand drepturile in litigiu. astfel C prelua in instanta locul lui A si prelua riscul acestuia de a pierde procesul . suportand cheltuielile de judecata. daca nu s-a prezentat in dosar si tot A a suportat cheltuielile si riscul dosarului , A poate sa ignore contractul cu C Eu am avut castig de cauza intr-o situatie similara.
prin urmare C, poate sa-l actioneze in judecata pe A, dar A are sanse de castig. Desigur nu cunosc cazul in speta pentru a va putea sfatui mai mult.Depinde si ce prevede concret contractul de vanzare de dreptui litigioase
Antoanela Geaman, Avocat
Din ce articol imi reiese obligativitatea lui C de a prezenta instantei contractul incheiat cu A? nu cumva A era obligat sa faca cunoscut instantei acest contract, intrucat A este parte intr-un proces?
babysee, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare drepturi litigioase dandanaua dandanaua Printr-un act sub semnatura privata, eventual incheiat la un cabinet de avocatură, poate o persoană să-si vândă dreptul de proprietate asupra unui teren ... (vezi toată discuția)
Retract litigios (speta) alynotza01 alynotza01 reclamantul R. a chemat in judecata pe paratul P. cerand obligrea acestuia la restituirea imprumutului de 10 000 000 lei.In instanta, paratul a contestat ... (vezi toată discuția)
Retract litigios bianca21058 bianca21058 Am cumparat drepturile litigioase intr-un partaj . Am inaintat in instanta cerere ca intervienient si acum 2 dintre parati au invocat retractul litigios .. ... (vezi toată discuția)