Sînt în litigiu cu primaria pentru a recupera spatiile nevîndute de primarie a casei nationalizate si revendicate ( proces pierdut în România din cauza de ébuna credinta" a chiriasiilor -cumparatori..) care are 4 apartamente (3 vîndute) ; s-a decis o EXPERTIZA imobiliara pentru a delimita spatiile vîndute ci cele nevîndute , dar expertul a semnalat Instantei ca nu a putut face masuratorile cerute în unul din apartamentele vîndute caci nu i s-a deschis usa ...Proprietarul acestui apartament nu este parte în proces .
ÎNTRBARE: este legal si este obligata instanta în acset caz sa NOTIFICE pe proprietarul în cauza ca sa puna amiabil la dispozitie apartamentul pentru masuratori?( pe acte figureaza cu mai mica suprafata decît ocupa în realitate)
Daca NU , în afara de faptul de a aduce în proces aceasta parte ( proprietarul apartamentului nemasurat) exista o alta SOLUTIE ?
Daca nu este parte in proces nu are obligatia sa va permita accesul in apartament.De ce nu va interesati la Cartea funciara sau sa solicitati instantei de judecata sa ceara A.N.C.P.I documentatia cadastrala .De fapt de aceasta aveti nevoie.La taxe si impozite in vederea iregistrarii proprietatii in cauza este posibil sa gasiti aceste documente ,dar tot prin instanta de judecata le solicitati.O sa rezolvati astfel aceasta problema ,Vorbiti si cu exoertul s afaca cerere sa o inainateze in dosar si sa aduca la cunostiinta judecatorului aceasta situatie care sa va indreptateasca sa formulati astfel de cereri.
Multumesc pentru raspuns , dar aceste demersuri mentionate de d-voastra au fost facute , numai ca în întrebarea mea am precizat ca scopul expertizei imobiliare este sa se faca masuratorile LA FATA LOCULUI si nu din acte , caci suprafetele din acte sînt mai mici decît cele ocupate în realitate...deci trebuie expertiza LA FATA LOCULUI
ÎNTREBARE: 1/ are DREPTUL expertul sa ceara instantei sa se notifice acest proprietar ( nu în sens coercitif) si instanta are POSIBILITATEA sa o faca?
2/ INADVERTENTELE între suprafata ÎN ACTE ( vînzare-cumparare) a suprafetei apartamentului vîndut si suprafata ocupata ÎN REALITATE de cumparator , poate fi cauza de REVIZUIRE a procesului prin care am pierdut aceste apartamente revendicate ?