avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Evacuarea toleratului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Evacuarea toleratului

As dori sa aflu unde isi are sediul legal, unde as putea obtine mai multe informatii despre "evacuarea toleratului" nu evacuare asotului turbulent. De exemplu parintii vor sa-si evacueze copilul de 50 de ani pt ca ii agreseaza fizic si psihic foarte des. El nu are nici un drept locativ asupra imibilului, doar cei doi parinti.
Cel mai recent răspuns: andreicosminus , utilizator 19:53, 15 Octombrie 2008
Evacuarea toleratului poate fi facuta pe dispozitiile art.61 din Legea nr.114/1996 prin actiunea promovata de proprietarul unei locuinte impotriva persoanei care ocupa o suprafata fara titlu.
Cum nu exista un titlu legal care sa-i confere dreptul de a locui in imobil, iar ingaduinta manifestata de proprietar fata de tolerat nu-i genereaza vreun drept propriu de folosinta actiunea de evacuare este admisibila.
Eu cred ca va complicati cu aspectul legat de persoana tolerata.
Ar trebui mers pe chestiunea legata de violenta daca aveti dovezi.

avocat Claudiu Lascoschi
Nu sunt de acord, dureaza mai mult...
Mai degraba se pronunta instanta pe lipsa titlului decat pe niste chestiuni de fapt, ca nici atatea probe nu sunt necesare, nici termene inutile nu se mai dau...
Ratiunea pentru care recomandam sa mearga pe violenta era tocmai aceea ca putea merge pe ordonanta presedintiala.
Judecata ar fi mult mai rapida si hotararea executorie in mod rapid.

avocat Claudiu Lascoschi
Si daca-ti spune instanta: Pai stai dom'le asa, ca noi suntem instanta civila, nu putem verifica unele fapte penale, fie ele si loviri sau alte violente...
Asa ca faceti dv. dosar penal, noi suspendam asta si veniti inapoi dupa ce se da solutia in penal, bine?
Na! Ce te faci? Cum dureaza mai putin asta?

Alte discuții în legătură

Evacuare sau revendicare andreicosminus andreicosminus Am formulat actiune in evacuarea din partea parintilor impotriva fiului lor care locuieste in imobilul acestora (casa de locuit) fara nici un titlu, deci ca ... (vezi toată discuția)
Actiune in evacuare ContSters40598 ContSters40598 Ma puteti ajuta si pe mine cu temeiul de drept pentru actiunea in evacuare? O pot face pe calea ordonantei presedintiale? Trei persoane ocupa abuziv un ... (vezi toată discuția)
Evacuare lucianx lucianx cum poti scoate afara din casa pe cale legala niste persoane care nu mai vor sa iasa din casa de la parinti. anume o matusa si copii ei care sunt de vreo ... (vezi toată discuția)