avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... creanta avans
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

creanta avans

Va rog sa ma lamuriti dc este posibila vanzarea unei creante a unui srl - management sportiv - cu pasiv la terti, aproximativ 50% din valoarea creantei, care este cadrul legal, mersi anticipat.
Cel mai recent răspuns: Flavius1984 , utilizator 18:24, 5 Decembrie 2011
In temeiul art. 1391-1398 şi art. 1402-1404 C.civ.

Act juridic civil, cu titlu oneros sau gratuit, prin care o persoana,numita cedent, transmite o creanta unei alte persoane, numita cesionar, aceasta dobandind astfel dreptul de a incasa creanta de la debitor, numit si debitorul cedat. Fata de debitorul cedat si fata de terti cesiunea de creanta devine opozabila numai dupa ce a fost notificata debitorului ori a fost acceptata de catre acesta prin act autentic.
Ultima modificare: Luni, 5 Decembrie 2011
Flavius1984, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contracte - preluare creanta horia2010 horia2010 Daca un contract se incheie intre doua parti atunci pe ce drept o a treia parte poate prelua drepturile uneia fara acordul celeilalte? cum se poate contesta ... (vezi toată discuția)
Cesiunea de creante FLORY_ST FLORY_ST as dori un model de contract de cesiune de creante, va rog si in acelasi timp sa imi raspundeti la o intrebare, daca se poate. daca societatea X este ... (vezi toată discuția)
Cesiune de cranta pneuros pneuros Am o firma si am cateva creante , vreau sa vand firma si am auzit ca creantele se pot cesiona. Se poate cesiona catre o persoana fizica ? sau doar la una ... (vezi toată discuția)