Buna seara .
Fratele meu sa dat pe gheata si cand vroia sa plece la scoala a alunecat si a cazut el a dat sa se ridice era in fund pe jos ,si atunci a venit o soferita si la luat in plin . Lau scos 3 persoane de sub masina soferitei.Maine face 1 saptamana de cand este in spital ,trebuie operat ,e destul de grav.Doamna sofer este grefier la judecatorie si sar putea sa scape basma curata.In acest caz?Ce trebuie facut?Despagubirile ea le suporta?Daune morale ?Mai multe detalii daca ati putea sa imi spuneti,eu maine vreau sa ma duc la politie sa vad cum decurge ancheta si ce au scris pe acolo.Ce intrebari ar trebui sa le pun?Va multumesc frumos.
Nu cred ca prezentati toata situatia de fapt. Fratele dvs. a alunecat si a cazut pe carosabil sau era pe spatiul destinat pietonilor? Daca a cazut pe asfalt in fata soferului nu cred ca veti avea de castigat, daca insa soferul a incalcat vreo norma rutiera si a rezultat incidentul atunci este alta discutie.
Fratele meu era pe carosabil ,a alunecat si a cazut se indrepta spre scoala ,trotuarul e de maxim 30 de cm si soferita putea sal vada de la cel ptuin 30 de metri,cauciucuri de iarna avea numai pe partea din fata.
In situatia de fata , soferita nu are nici o vina penala. Problema se pune daca depasise viteza regulamentara, daca nu ar fi avut cauciucuri de iarna, insa chiar si asa, soferita poate fi sanctionata doar contraventional. Fratele dumneavoastra nu avea ce sa caute pe carosabil, astfel ca nu poate fi invocata o intentie a soferitei, nici macar culpa. Totusi in situatia in care va aflati cereti organelor de cercetare o expertiza tehnica cu privire la producerea accidentului si daca soferita avea posibilitatea evitarii evenimentului.
asa cum expuneti situatia de fapt eu cred la fel ca si colegii mei ca soferita nu are nici o vina si nu i se poate imputa nimic din punct de vedere penal (poate contraventional daca a depasit viteza....), iar fratele dumneavoastra nu avea ce sa caute pe carosabil.
Soferul autoturismului implicat in accident, indiferent cine e, va raspunde penal pentru 184 C.p. vatamare din culpa.Raspunderea penala va fi angajata pentru ingrijiri medicale conform certificatului IML, mai mari de 10 zile si daca persoana vatamata depune plangere penala in 2 luni de la accident.Daca masina implicata in accident avea RCA valabil, despagibirile vor fi preluate de firma de asigurare care va fi parte in procesul penal.
Culpa comuna
Carina. Ada
Fratele meu a avut parte de un accident rutier zilele trecute. Se afla pe un drum cu cate 2 benzi pe fiecare direcție de mers si voia sa vireze stanga pe un ... (vezi toată discuția)
Calculare viteza
tsn
va rog mult sa ma ajutati in calcularea aproximativa a vitezei de rulare a unui autoturism de capacitate 993cm , avind in vedere ca autoturismul este echipat ... (vezi toată discuția)