avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Titlul de calatorie
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Titlul de calatorie

Scopul titlului de calatorie este acela de ati putea continua calatoria si de a ajunge la o destinatie anume. Cand expira un titlu de calatorie? Poate el fii folosit la eliberarea certificatelor de stare civila?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul71 , utilizator 18:04, 8 Decembrie 2011
NU, Titlul de calatorie are un singur scop si acela este INTOARCEREA IN TARA. Este valabil doar 30 de zile si nu este un act de identitate care poate fi folosit in tara.
Titlul de calatorie poate fi folosit si ca act de identitate in cazul in care se doreste autentificarea unei procuri sau alt serviciu consular la o ambasada sau consulat romanesc: [ link extern ] ).
Pe mine m-au derutat expresiile : ,,El îşi pierde valabilitatea la data intrării pe teritoriul României,, sau ,,Titlul de călătorie foloseşte EXCLUSIV pentru întoarcerea în România,,.
Art.147 alin 4 din HG 64/2011 mentioneaza:,,cetatenilor romani cu domiciliul in strainatate si cetatenilor straini li se elibereaza certificate pe baza pasaportului..daca pasaportul este expirat eliberarea certificatului de stare civila se face pe baza verificarilor si a pasaportului expirat SAU A TITLULUI DE CALATORIE. Pai daca titlul de calatorie isi pierde valabilitatea la data INTRARII pe teritoriul Romaniei, atunci cum mai este el valabil in fata ofiterului de stare civila pentru ridicarea certificatului? Se ia in considerare oare ca data solicitarii certificatului de stare civila sa fie intre intervalul de 30 de zile de valabilitate a titlului de calatorie?:hammer:
Se refera la documentele de stare civila eliberate de Ambasade sau Consulate. Titlul de calatorie este exclusiv pentru intoarcerea in tara si asa cum ati si spus, isi pierde valabilitatea la intrarea in tara.
Ma scuzati, art.147 alin 4 se refera la actele inregistrate in tara, la serviciile locale, asta m-a derutat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlul de calatorie popescudarius22 popescudarius22 Saluatere .!! Legat de titlul de calatorie , in cat timp pot face acest document, cate zile ami trebuie ?. Eu inplinesc 18 ani pe data de 22 -06 , iar ... (vezi toată discuția)
Acte necesare copiilor nascuti in strainatate pentru a calatorii miha.filip_88 miha.filip_88 as dori sa stiu daca este obligatorie detinerea de certificat romanesc pentru a putea aduce din romania in spania copilul( nascut in spania).certificatul pe ... (vezi toată discuția)
Traiesc in marea britanie, nu am carte de identitate si pasaprotul este expirat. MariusAlex11 MariusAlex11 Am 18 ani, am terminat colegiu in Marea Britanie si acum am vrut sa ma duc la universitate dar nu mi sa facut buletinul pt ca am trait aici de 10 ani si ... (vezi toată discuția)