In primul rind consultati un avocat specializat in accidente rutiere.
Chiar daca dv. nu ati depus plingere, la asigurator nu exista termen de deschidere al dosarului de dauna.
In baza art. 49, alin. 1, lit. d, din Ordinul 5/2010 al CSA, soc. de asigurari trebuie sa plateasca spitalizarea.
Cu o copie a asigurarii vinovatului (daca asigurarea este valabila la momentul accidentului) va duceti la soc. de asigurari care a emis polita. Declarati evenimentul si solicitati inspectorului de daune sa trimita o adresa la Politie prin care sa ceara ANEXA 2. In aceasta Anexa 2, Politia va descrie modul cum s-a produs accidentul, va nominaliza soferul vinovat si va trece numarul dosarului de cercetare penala. In baza acestui document, societatea de asigurari va mentine dosarul de daune deschis si va plati spitalizarea dar dupa finalizarea cercetarii accidentului la Parchet (care o sa dureze foarte mult).
Dupa finalizarea cercetarilor la Parchet sint doua variante:
1. Inceperea urmaririi penale a soferului vinovat - si in acest caz va fi trimis in judecata si se va lungi foarte mult termenul de plata, si soferul vinovat va chema in garantie societatea de asigurari.
2. Neinceperea urmaririi penale si societatea de asigurari va plati spitalizarea (si eventualele daune morale si materiale pe care le veti obtine numai in instanta).
In functie de ce spune inspectorul de asigurari vedeti in ce parte o luati. Tineti-ne la curet ca sa va putem sfatui.
Personal nu mi se pare normal ca un copil de 4 ani sa plateasca spitalizarea. Ar fi bine sa intrati pe site-ul Ministerului Sanatatii (e-mail: dirrp@ms.ro) si sa explicati cit mai detaliat ceace ati scris pe acest site, sa asteptati raspunsul lor si in functie de acest raspuns vedeti ce faceti mai departe.
Faptul ca Politia a demarat audierea martorilor la doua luni de la accident (dupa ce dv. ati inceput sa faceti valuri) iar este o problema cu semnul intrbarii.