avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Tatal in concediu pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Tatal in concediu pentru cresterea copilului

Buna ziua!

Sunt angajat la cfr, si sotia mea a nascut,Cum in ultimele 12 luni ea nu a realizat nici un venit, am hotarat sa imi iau eu concediu de crestere a copilului, si ea sa mearga la munca. Mi-am facut actele, dar de la serviciu mi-au dat o hartie cu care sa merg la banca si sa o semneze cei de acolo cum ca nu am nici o datorie la ei, altfel nu imi dau decizia de suspendare. Eu am un imprumut facut la banca respectiva, iar cei de la banca mi-au zis ca nu pot semna sau stampila asa ceva. Asa ca as vrea sa stiu daca este legal ceea ce mi-au cerut cei de la serviciu.
Cel mai recent răspuns: lucianblaga , utilizator 14:27, 7 Decembrie 2011
1. Nu prea este legal ce va cere angajatorul: ce are banca cu intrarea dvs. in CCC?
2. Si sunt atatea banci in tara, cum de v-a trimis numai la o singura banca?
3. Luati legatura cu ITM sa vada de ce angajatorul nu respecta legea.
imi cer scuze pt insistenta! imi puteti spune daca este normal sa se intocmeasca fisa de lichidare unui angajat care pleaca in ccc? mai ales daca cererea a fost aprobata de directorul general al regionalei? cui sa ma adresez?
Interventie moderator:
:rtfm:
lucianblaga:

Pentru intrebari pe aceeasi tema intrati tot pe acest topic, folositi butonul "raspunde" si puneti intrebari in continuare.

lucianblaga a scris:
Am mai postat pe tema CCC-ului in legatura cu faptul ca angajatorul mi-a cerut o hartie de la banca, ca sa imi dea decizia de suspendare a activitatii. Insa mai nou, mi s-a cerut sa predau toate obiectele pe care le am pe inventar in vederea efectuarii lichidarii. Eu am zis ca predau inventarul pe un proces verbal, insa nu semnez nici o decizie de lichidare.Se face lichidare inainte de a intra in CCC??? Va rog sa ma ajutati.


1. Angajatorul este obligat de prevederile OUG 111/2010 sa va aprobe CCC.
2. Nu inteleg ce vreti sa spuneti cu expresia "decizia de lichidare" (nu exista o asemenea decizie prevazuta in lege).
3. Daca angajatorul a emis decizia de suspendare a CIM puteti sa faceti predarea inventarului si mai inainte (pe baza de proces-verbal).
4. Avand in vedere ca veti lipsi o perioada mare de timp este normal sa faceti predarea inventarului si se poate intocmi si o nota de lichidare care arata ca ati predat inventarul si ca nu mai aveti datorii la firma.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Decembrie 2011
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
va multumnesc!am rezolvat pana la urma, dupa ce am amenintat ca ii actionez in instanta!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nota de lichidare radulescuecaterina radulescuecaterina Buna ziua, Asociatia de proprietari trebuie sa elibereaze NOTA DE LICHIDARE cand femeia de serviciu pleaca? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Notificare incetare cim fara preaviz Neagus Neagus Am fost angajat pe 23.03 iar in data de 02.04 am fost bagat in somaj tehnic. Pe 28.04 am notificat prin email angajatorul de incetarea contractului, fiind in ... (vezi toată discuția)
Ce documente trebuie sa primesc la expirarea perioadei de preaviz viu viu Sunt in preaviz de 10 zile (art 65 Codul Muncii), pe 11 septembrie se expira perioada de preaviz. Am obiecte pe inventar, si am primit acum o luna echipmament ... (vezi toată discuția)