avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită stopaj la sursa
Discuție deschisă în Executare silită

stopaj la sursa

va rog un raspuns
societatea are contul blocat de finantele publice si inregistreaza datorii atat la stopaj cat si la TVA. cum se sting datoriile? nu cumva stopajul are prioritate? in ritmul acesta eu nu reusesc sa termin cu stopajul la sursa.
cei de la finante le sting in ordine si-mi fac plangere penala de doua ori pe an cel putin.
va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: pecrista , utilizator 12:45, 7 Decembrie 2011
Conform OG 29/2011 pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, a fost modificata ordinea de stingere a obligatiilor fiscale, in sensul stingerii cu prioritate a tuturor obligatiilor principale in ordinea vechimii acestora si apoi a accesoriilor in ordinea vechimii acestora, pentru a se evita acumularea de noi accesorii in sarcina contribuabilului.

Astfel, in cazul in care suma platita nu acopera obligatiile fiscale datorate unui buget sau fond, distribuirea, in cadrul fiecarui buget sau fond, se face in urmatoarea ordine:

a) pentru toate impozitele si contributiile cu retinere la sursa;
b) pentru toate celelalte obligatii fiscale principale;
c) pentru obligatiile fiscale accesorii aferente obligatiilor prevazute la primele doua puncte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita-somatie nemrodica nemrodica buna ziua,va rog din suflet sa ma ajutati din nou asa cum ati mai facut in legatura cu alte subiecte. iata despre ce este vorba-pe data de 5 oct. 2011 am ... (vezi toată discuția)
Stingere datorii DiaD DiaD Avand in vedere noile modificari privind modul de stingere al datoriilor catre stat, daca se doreste achitarea datoriilor curente si nu a penalitatilor de ... (vezi toată discuția)
Prioritate la achitarea restantelor jepilor12 jepilor12 Buna ziua tuturor, Am citit intr-un topic mai vechi cum ca, prioritate la achitarea restantelor o au penalizarile si apoi se poate achita datoria generatoare ... (vezi toată discuția)