avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 236 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... un sfat va rog vrumos
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

un sfat va rog vrumos

va salut,azi in data de 07.12.2011 cumnatul meu a fost implicat intr-un accident auto din cauza unuia care nu a respectat semnul de circulatie cedeaza trecerea,neavand posibilitatea de al ferii la lovit,au chemat politia sa facut constatarea sa intocmit proces verbal precum celalalt a fost de vina etc.pana aici ii simplu problema este ca tot in ziua de astazi cumnatul meu trebuia sa plece in irlanda, deja avea biletul de avion asa ca a plecat urmand ca eu sa ma ocup in continuare de problema,am fost la sediul asigurari [EDITAT] la care este asigurat vinovatul ,cu procesul verbal in care sunt detalile accidentului si copia dupa asigurarea celui vinovat domnul de la asigurare mia spus ca ii pare rau dar fara o inputernicire de la cumnatul meu facuta la notar nu poate deschide dosarul,asa sa fie? alta problema masina a ramas la locul accidentului trasa pe dreapta si nu poate fi deplasata doar pe o platforma ,eu locuesc in alt oras la vreo 15 km de orasul unde este masina daca o aduc acasa pana rezolv de inputernicire cine plateste transportul?
daca o las acolo cine raspunde de masina?
poate ma puteti sfatui va rog frumos.multumesc
Ultima modificare: Duminică, 11 Decembrie 2011
Ioan Ciobanu, Expert judiciar
Cel mai recent răspuns: Insurance Logistics Team , Consultant asigurari 11:47, 11 Decembrie 2011
Cumnatul sa va faca procura la ambasada romana din Irlanda sau la consulat ca sa va ocupati de toate problemele.Nu lasati masina acolo ,s-ar putea sa nu o mai gasiti sau sa o gasiti dezmembrata.Remorcati-o si platiti dvs deocamdata si apoi incercati sa recuperati banii de la cel vinovat.In procura trebuie sa scrie ca sunteti mandatat sa -l reprezentati in fata asiguratorului (sa indice [EDITAT])in fata politiei si ale altor institutii ale statului.De ce nu si in fata instantei de judecata .S-ar putea sa refuze sa plateasca dauna cel vinovat ,
Ultima modificare: Duminică, 11 Decembrie 2011
Ioan Ciobanu, Expert judiciar
Asiguratorul are dreptate sa va ceara imputernicire de la fratele dv. In legatura cu masina nu o lasati la locul accidentului pt ca aveti obligatia sa nu lasati sa se mareasca dauna. Plata transportului incercati sa o obtineti pe cale amiabila de la vinovat pt ca dupa cum cunosc eu acest asigurator nu o sa scoateti nimic de la ei nici prin instanta. Incercati pana primiti procura sa chemati asiguratorul sa vina sa faca constatareala locul evenimentului. E foarte important acest lucru pt ca altfel o sa va plimbe f.mult cu solutionarea dosarului.
multumesc de sfaturi,vinovatul nu raspunde la telefon daramite sa plateasca transportul masini nici nu stiu daca ii obligat in vreun fel, legal si-a facut datoria dandu-i asigurarea.asiguratorul a spus clar ca nu poate sa faca nimic fara inputernicire,ce nu inteleg eu, daca am de la politie procesul verbal si declaratile in care scrie exact ce si cum sa intamplat, daunele masini,plus ca in declaratia data de cumnatul meu m-a trecut ca reprezentant al cazului in lipsa lui,copie buletin,permis auto, chiar nu are nici o relevanta?
Trebuie sa intelegeti ca nu aveti nici-o calitate in acest dosar... numai in baza unei procuri notariale va poate imputernici sa il reprezentati. In aceasta trebuie mentionat si faptul ca "dispuneti de plata despagubirilor" , in caz contrar nu ve-ti putea inchide dosarul de dauna sau solicita plata daunei.
In ceea ce priveste transportul.... aveti dreptul de a transporta masina cu o platforma ....pana la prima unitate service. In acest caz societatea de asigurari va deconteaza si factura aferenta transportului daca o depuneti la dosar. Daca masina este in alt oras interesativa de un service acolo... in caz contrar km in plus fata de "prima unitate service" nu vi se deconteaza.
Exista posibilitatea ca asiguratorul sa va ceara sa o aduceti la o unitate service in localitatea lor. In acest caz solicitati sa va asigure ei transportul.... se practica si asta deoarece lucrarea intr-un service cu care ei nu au contract ar implica costuri suplimentare.
va multumesc inca o data pentru indrumari si sfaturi pana la urma o sa trebuiasca sa-mi faca o procura de acolo dar precis o sa dureze pana ajunge aici si probabil trebuie tradusa,legalizata aici in tara.nu am mentionat faptul ca masina este a mea dar pe numele cumnatului :)am cumparat-o de la el.

Alte discuții în legătură

Accident parcare, vinovatul parasind locul accidentului, cine suporta reparatiile zenmi zenmi Buna ziua! In situatia in care s a produs un accident una dintre masini lovind o masina in parcare,iar soferul vinovat pleaca de la locul accidentului lasand ... (vezi toată discuția)
Accident rutier vidus vidus Apelez din nou la bunavointa dvs. cu o intrebare. Tatal meu este vinovat de producerea unui accident rutier soldat cu pagube materiale (masina lovita are ... (vezi toată discuția)
Problema cu euroins rca vladploscaru vladploscaru Buna ziua, Am o intrebare si vreau un sfat avizat. Masina mea parcata regulamentar dupa o intersectie, a fost avariata serios de o alta masina care venea cu ... (vezi toată discuția)