avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reclamatie abuz Presedinte Asociatie de Proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reclamatie abuz Presedinte Asociatie de Proprietari

Buna ziua,
Ne-am mutat in iunie 2011 intr-un bloc in Sectorul 2. Am avut in permanenta grija sa nu deranjam in nici un fel vecinii si sa ne platim intretinerea in maxim o saptamana din momentul afisarii ei. Datorita unui loc de parcare , neamenajat sau platit la ADP, dar folosit de Presedintele Asociatiei de Proprietari am avut o altercatie cu acesta care dupa nenumarate jigniri si tipete pe scara la ora 22.00 ne-a amenintat ca vom duce o viata foarte grea in bloc. Primul pas a fost sa ne anunte in aceleasi tipete ca vor fi trecute 3 persoane la intretinere (fata de 2 persoane)deoarece a venit in vizita la noi o persoana pentru cateva zile ( mai putin de 15 zile); 2. neavand repartitoare de caldura montate o sa aiba grija ca factura noastra lunara sa explodeze.
Va rog sa imi dati un sfat cum trebuie procedat- sa depun o reclamatie la Politie sau sa astept sa vad daca isi pune in practica amenintarile si abia apoi sa depun o reclamatie?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: PROPIETARap , utilizator 16:02, 12 Ianuarie 2013
Politia de proximitate nu se implica in solutionarea de astfel de spete,care se solutioneaza numai in interiorul asociatiei de proprietari,prin interesul partilor,cu decenta si toleranta
ynocentta a scris:

Politia de proximitate nu se implica in solutionarea de astfel de spete,care se solutioneaza numai in interiorul asociatiei de proprietari,prin interesul partilor,cu decenta si toleranta

Este admirabil a propune solutionarea litigiului pe cale amiabila, dar in 99% din cazuri presedintii asociatilor de proprietari uita ca sunt alesi sa urmareasca respectarea legii si nu s-o incalce, recurg la abuz in functie pentru ca legea e stirba si nu sunt asimilati nici functionarilor publici pentru a fi urmariti si condambati penal. Devin practic proprietari cu puteri depline a SRL-ului numit Asociatie, taie, spanzura, fac propria lege, nemaitinand cont de vointa celorlalti.

Grav este faptul ca aceste infractiuni se comit sub directa indrumare si obladuire a minunatului Serviciu de Indrumare si Control Asociaii de Proprietari si a Politiei de ordine publica.Si aici problema nu e a lor, ci a noastra ca le permitem.

Faptul ca mi-am luat un apartament in bloc nu inseamna ca trebuie sa inghit gunoaiele celor din jurul meu si sa jur credinta si supunere presedintelui asociatiei. Sa nu uitam ca acesta este un simplu angajat al asociatiei, iar drepturile sale se limiteaza la cotele parti pe care le detine in comun.

Daca cititi ma sus sunt expuse infractiuni de amenintare, injurii, abuz in functie si de ordine publica. In competenta cui intra acestea???

Competenta data de legea 230/2007 art. 56 alin (4), in aceste probleme este a serviciului de proximitate de pe langa Polita Municipala sau Locala, daca ei nu-si indeplinesc atibutiile...sesizari la oganul imedit superior sau actiune in contencios administrativ
plangere la parchet pentru amenintari, scurt ca sa nu o lungiti prea mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu vecini chiriasi galagiosi ggabiy ggabiy As dori o solutionare a cazului meu, deoarece am incercat cateva variante fara succes. Apartamentul de deasupra noastra a fost inchiriat unor chiriasi, care ... (vezi toată discuția)
Caini la bloc DANIELAmull DANIELAmull Buna ziua, Stau in Cluj-Napoca, intr-o garsoniera amenajata din uscatorie (15 mp), am doi caini de talie medie si multe probleme cu vecinii. Cainii sunt ... (vezi toată discuția)
Blocare partiala usa acces in apartament buna ziua, locuiesc ... dj_sherbu dj_sherbu Blocare partiala usa acces in apartament Buna ziua, Locuiesc la parterul unui bloc, chiar in dreptul trapei de acces in subsolul blocului. In zona ... (vezi toată discuția)