ynocentta a scris:
Politia de proximitate nu se implica in solutionarea de astfel de spete,care se solutioneaza numai in interiorul asociatiei de proprietari,prin interesul partilor,cu decenta si toleranta
Este admirabil a propune solutionarea litigiului pe cale amiabila, dar in 99% din cazuri presedintii asociatilor de proprietari uita ca sunt alesi sa urmareasca respectarea legii si nu s-o incalce, recurg la abuz in functie pentru ca legea e stirba si nu sunt asimilati nici functionarilor publici pentru a fi urmariti si condambati penal. Devin practic proprietari cu puteri depline a SRL-ului numit Asociatie, taie, spanzura, fac propria lege, nemaitinand cont de vointa celorlalti.
Grav este faptul ca aceste infractiuni se comit sub directa indrumare si obladuire a minunatului Serviciu de Indrumare si Control Asociaii de Proprietari si a Politiei de ordine publica.Si aici problema nu e a lor, ci a noastra ca le permitem.
Faptul ca mi-am luat un apartament in bloc nu inseamna ca trebuie sa inghit gunoaiele celor din jurul meu si sa jur credinta si supunere presedintelui asociatiei. Sa nu uitam ca acesta este un simplu angajat al asociatiei, iar drepturile sale se limiteaza la cotele parti pe care le detine in comun.
Daca cititi ma sus sunt expuse infractiuni de amenintare, injurii, abuz in functie si de ordine publica. In competenta cui intra acestea???
Competenta data de legea 230/2007 art. 56 alin (4), in aceste probleme este a serviciului de proximitate de pe langa Polita Municipala sau Locala, daca ei nu-si indeplinesc atibutiile...sesizari la oganul imedit superior sau actiune in contencios administrativ