avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 196 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune dupa unul dintre parinti dupa 7 ani
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune dupa unul dintre parinti dupa 7 ani

Buna seara,

Tatal meu a murit acum 7 ani de zile (mai precis in aprilie face 8 ani) iar succesiune dupa el nu a fost facuta nici pana in ziua de astazi din varii motive. Unul dintre motive ar fi pentru ca unul dintre fratii mei nu a vrut sa semneze.As fi vrut sa stiu ce se poate face in cazul in care unul dintre mostenitori( copii) nu vrea sa semneze, nu vrea sa se prezinte in momentul in care se semneaza actele pentru succesiune, se poate merge mai departe cu actiunea? Se poate obliga intr-un fel legal mostenitorul cu pricina sa semneze sau exista o varianta in care pur sis simplu sa nu mai fie nevoie de semnatura respectiva?
Deasemenea as vrea sa aflu daca cumva se plateste o amenda pentru ca succesiunea nu a fost facuta in primul an dupa decesul unuia dintre proprietari? Si daca da, in functie de ce se calculeaza aceasta amenda?
Multumesc,
O seara placuta!
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 22:57, 7 Decembrie 2011
Daca fratele dvs nu a acceptat succesiunea in termenul de optiune de 6 luni nici expres nici tacit poate fi declarat decazut din dreptul de optiune succesorala. Mergeti la notarul de pe raza judecatoriei unde tatal dvs a avut ultimul domiciliu si dezbateti succesiunea, daca nu va intelegeti cu privire la masa succesorala sau la calitatea de mostenitor a celor care au vocatie succesorala concreta la mostenirea tatalui dvs , notarul va va indruma la instanta. Nu se plateste amenda. Insa veti plati impozit de 1% calculat la valoarea bunurilor din masa succesorala pentru ca dezbaterea succesiunii are loc la peste doi ani de la decesul tatalui dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune nmtcatalina nmtcatalina Tatal meu a murit in luna iulie 2009. Mostenitori suntem mama, fratele si eu. Nu vrem sa facem succesiunea. Suntem obligati prin lege? Ce se poate intampla ... (vezi toată discuția)
Succesiune Claudia Monica Claudia Monica Noi suntem 4 frați(2 fete și 2 băieți)..Mama noastră a decedat de 19 ani și de abia acum tatăl nostru ne-a chemat la notariat pentru deschiderea ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu o mostenire de succesiune nerevendicata? Gabivali Gabivali Ce se intampla cu o mostenire de succesiune a unuia dintre 3 frati dupa mama, daca a fost depasit termenul de acceptare, mai exact au trecut 1 an si 2 zile de ... (vezi toată discuția)