avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

preaviz

Buna ziua! Sunt angajat la o societate privata si as vrea sa demisionez.
In CIM perioada de preaviz este de 15 zile calendaristice (vechiul cod). Nu am semnat nici un act aditional cu noile prevederi ale Codului Muncii privind perioada de preaviz art.79(4)- respectiv de cel mult 20 zile lucratoare.
Care va fi perioada de preaviz in acest caz, dat fiind faptul ca in vechiul cod zilele erau calendaristice iar in noul cod zilele sunt lucratoare ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:05, 8 Decembrie 2011
cf.art.79 ,aln.4 ,nu poate fi mai mare de 20 de zile lucratoare pt.salariati cu functie de executie ,respectiv mai mare de 45 zile lucratoare pentru salariatii care ocupa functii de conducere.
Deci, care va fi perioada de preaviz ? 15 zile calendaristice sau de cel mult 20 zile lucratoare ?
Preavizul este cel din CIM, daca nu ati semnat act aditional cu noul preaviz, atunci mergeti pe cel vechi, 15 zile calendaristice.
laurajunc a scris:

cf.art.79 ,aln.4 ,nu poate fi mai mare de 20 de zile lucratoare pt.salariati cu functie de executie ,respectiv mai mare de 45 zile lucratoare pentru salariatii care ocupa functii de conducere.



Care alin.4 al art.79 din Codul muncii prevede asa ceva, in prezent ? .... dupa republicarea Codului Muncii (18.05.2011) , art.79 a devenit art.81 .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz demisie 0748347308 0748347308 ce prevede preavizul in cazul demisiei de 20 zile (vezi toată discuția)
Demisie depusa in prima zi de intrare in vigoare a noului cod al muncii, cit trebuie sa stau in preaviz? calind calind Buna ziua Sint intr-o situatie mai ciudata: mi-am dat demisia fix pe 1 mai, prima zi de intrare in vigoare a noului cod al muncii, ffind angajat de 2 ani. ... (vezi toată discuția)
Demisie - cate zile stau in preaviz? teodoru12 teodoru12 Va rog sa ma ajutati cu un raspuns avizat. In CIM pe care l-am semnat in 2010 este prevazut ca preavizul in cazul demisiei este de 15 zile calendaristice. ... (vezi toată discuția)