avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... suprapunere cadastru
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

suprapunere cadastru

buna ziua. revin iar cu aceasi problema pt ca am intrat in impas. am un teren (fara plan parcelar de la primarie) si vecinul din stanga a facut cadastru pe terenul meu, vecinul din dreapta a facut si el cadastru. exista suprapunere la toate cele trei terenuri, dar cei de la OCPI a dat nota de respingere doar pt mine si vecinul din dreapta nu si celui care a facut cadastru pe terenul meu. ( mentionez ca acel teren il am mostenire si a fost dat strabunicului pt faptele din razboi si pus in posesie in 1926). intrebarea aste de ce OCPI-ul nu a dat nota de respingere intre mine si vecinul meu din stanga?doar exista suprapunere. si ce trebuie sa fac pt ca vecinul sa_si faca cadastrul pe locul lui?
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 16:27, 8 Decembrie 2011
probabil numai printr-o actiune in justitie veti putea reusi sa anulati incheierea de la cadastru si sa clarificati delimitarea proprietatilor.
cred ca la instanta se rezolva problema. dar ce acte imi trebuiesc pt a merge in instanta? ca momentan sunt plimbat si am inteles ca daca trec 30 de zile si contest suprapunerea nu voi mai putea mege in instanta. sa inteleg ca OCPI-ul trage de timp? pt a putea vecinul sa-mi ia terenul?
Ultima modificare: Joi, 8 Decembrie 2011
iuliy, utilizator
In baza incheierii de respingere a cererii dvs,comunicata de OCPI,in temeiul art 52 din Legea nr 7/1996 republicata ,formulati plangere la judecatoria responsabila
aici e buba. OCPI-ul a dat nota de respingere doar la cel din dreapta care este pe locul lui. nu la cel din stinga care este pe locul meu. cu toate ca exista suprapunere si cu acesta. trebuia la toti trei sa dea suprapunerea (sora propietarului din stanga lucreaza la OCPI).
Unul din principiile cadastrului este principiul priorităţii.Ordinea înregistrării cererii va determina şi rangul înscrierii.Vecinul probabil şi+a făcut primul cadastru.
Când aţi depus înscrierea, înainte de respingere vi s+a pus în vedere o notă de completare, probabil.
În termen de 15 zile de la data comunicării respingerii, trebuie să faceţi cerere de reexaminare , care se va înainta spre rezolvare, Biroului local de cadastru.La această cerere se va face o încheiere şi cu această încheiere vă veţi putea adresa instanţei.Aceste proceduri sunt obligatorii şi au fost introduse prin O.U.G 64-2010-lLa cererea de reexaminare vor fi obligaţi să vă răspundă în termen de 6 zile.In instanţă, se face plângere împotriva încheierii de C.F la care anexaţi şi răspunsul la cererea de reexaminare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot face o sesizare (reclamatie) ocpi-lui? iuliy iuliy am un teren la care nu am cadastru. vecinul a facut cadastru pe terenul meu.(sa abatut de la locul lui cu 23.65 m). am depus actele pt cadastru stiind ca va ... (vezi toată discuția)
Se poate anula un cadastru in instanta? adriana.popescu adriana.popescu Buna seara, Problema mea este urmatoarea: Detin un teren mostenire de la bunici pe care doresc sa fac cadastru. Numai ca in momentul in care am demarat ... (vezi toată discuția)
Notarea plangerii in cartea funciara urmare a cererii din textul plangerii godspeed godspeed Am depus plangere impotriva incheierii de respingere a cererii de intabulare. Motivul respingerii este suprapunerea cu o parcela deja intabulata. In plangere, ... (vezi toată discuția)