avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... justitia romana
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

justitia romana

vreau sa ma spun ce mi sa intamplat mie,povestea mea se leaga ce mirsaviile judecatorilor care sunt legate de a expertilor care cica spun ei fac expertize.Sunt intr-un proces de partaj cu fosta sotie,pana aici nimic in neregula,dar problemele apar cand sunt trimisi 3 exp[erti la mine acasa care fac expertize specifice specializarilor lor astfel,un expert topografic,un expert ptr bunuru mobile si un expert ptr imobile,primi doi isi fac treaba ok,cum scrie la carte ei luandu-se dupa grila notarilor care indica valoare de piata a terenului,insa expertul ptr imobile de la dinsul putere face o expertiza de am ramas pur si simplu blocat .Niste exemple,o cladire de 30 m patrati din paianta(lut cu haraci) o trece domnul la o valoare de piata de atentieAPROAPE 500 EURO METRUL PARAT,o alta tampenie ca sa nu spun altfel,un garaj din CHIRPICI de 20 m patrati fiti atenti la o valoare de 36000 adica 11 mil m patrat.Si exeplele curg,mpatrat de teava henco 50m liniar cand pe piata este maxim 5 lei,o cada de baie 1400 cand pe piata este maxin 500,o baterie dus 500 cand ea este si ruginita si am dat cel mult 50 lei si multe de mam crucit...sa nu uit o alta maree marsavie ,tabla zincata de 0.35 care pe piata noua este de cel mult 15m p[atrat domnul expert la pus la 65m patrat la 172 m de tabla este un plus de vre-o 8000 lei adica 80 milioane.Doamna judecatoare am avut astazi termeni si nici nu a binevoit sa-mi de-a voie la o contraexpertiza si nici nu a luat nimic in calcul ce am spus eu(mentionez ca am fost pe la firme,am cerut o lista de preturi ptr produsele in litigiu cu stampila dar justitia de l;a noi din tara nici nu a luat in calcul)Ce sa spun sunt disperat sa vad ca cu dreptatea in mana nu reusesc si ma mir si minunez cum de un expert si un judecator iti poate da viata peste cap fara sa le pese ca exista nereguli,mentionez ca am toate actele doveditoare si nu fac afirmatii aiurea,daca vreti mai multe informatii am lasat nr de tel...va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 16:47, 8 Decembrie 2011
nu exista contraexpertize, sibgurul lucru ce se poate face este sa depuneti obiectiuni la expertiza facuta. In plus, aveati posibilitatea de a numi un expert parte care sa supravegheze efectuarea expertizei si care ar fi putut sa va analizeze obiectiunile astfel incit sa obtineti corectarea acestora.
in lipsa unui asemenea probatoriu, judecatorul nu poate inlatura o expertiza doar pe baza unor documente despre care dvs ati mentionat ca le-ati depus. Pur si simplu probele dvs nu au puterea de a inlatura o expertiza, chiar daca va convine sau nu acest lucru.
daca obiectiunile dvs nu au fost temeinice si la obiect sau nu au fost bine argumentate (de aceea este nevoie de avocati, ei stiu ce sa spuna si cum sa spuna un lucru) atunci este normal ca judecatorul sa nu fi retinut obiectiunile dvs.

pe scurt, din ce ati relatat, comportamentul instantei este corect.
mentionez ca am avut avocat si obiectiuni am facaut cu 2 saptamani inainte,dar nu m-i le-a luat in considerare ,dar de la 50 euro m patrat pana la 500 euro este o diferenta ffffff mare,judecatorul ar fi trebuit sa-mi de-a voie sa pun un alt expert ptr contraexpertiza
nu se poate ca ceia ce scrie un expert sa fie sfant si sa nu poate fi atacata,dupa cum se vede nu este gresit intr-un singur loc ci sunt multe atfel de greseli,tind sa cred ca sunt voite,oricum o sa fac si plangere penala catre executor ptr ca este omenesc a gresi o data de doua ori insa sa faci asta in mod repetat si ce-i mai importat,diferenta de valore intre se spune executorul si ce se gaseste la fata locului si valoarea ei este de 10-20 de ori mai mare,nu spune nimeni sa ne dea valori exacte si precise dar cand greseala se matarializeaza cu +10 sau 20 ori da de banuit si ca sa termin,am pus gresie de cesarom in 1998 cea mai slaba si mai ieftina iar domnul executor la cat credeti ca a evaluat m patrat 132m,adica 1320000 si in zilele nostre o gresie la o asemenea valoare trebuie sa fie deosebita si putini isi cumpara asa ceva,cu pereti din paianta si cu gresie de 132 ESTE ABSURB NU CREDETI?
nu conteaza ce cred eu, conteaza ce ati putut dovedi si argumenta in cadrul procesului. puteti exercita cale de atac si acolo incercati sa reiterati obiectiunile la expertiza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza evaluare apartament Narcis Neamtu Narcis Neamtu Bună ziua. Avem un proces de partaj succesoral pe rol, s-a efectuat recent o expertiza, și a rezultat o valoare de 26.000 de euro pentru fiecare dintre cele ... (vezi toată discuția)
Expertiza constructii ContSters344547 ContSters344547 Intr-un proces de partaj s-a dispus efectuarea unei expertize in constructii si o parte face obiectiuni in repetate randuri la care expertul raspunde in 2 ... (vezi toată discuția)
Partaj. contraexpertiza AlinaNegrut AlinaNegrut As dori daca cineva poate sa ma ajute cu cateva informatii. Sunt in proces de partaj cu fostul sot, si s-a realizat expertiza cu care nu sunt de acord, este o ... (vezi toată discuția)