avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Asistent personal copil cu handicap grav
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Asistent personal copil cu handicap grav

buna ziua,
sunt mama unui baietel de 3.6ani cu handicap grav. Pana la 3 ani am fost in concediu crestere copil cu handicap-a beneficiat de 600lei indemnitatie+200lei alocati+bugetul complementar 91 lei . Apoi de la 3ani, primeste indemnizatia de 520lei, bugetul complementar 91 lei si alocatia 84lei .Ce vroiam eu sa stiu e daca nu beneficiaza si de asistent personal pe langa indemnizatie? Am intrebat cand a facut 3 ani si mi s-a spus ca poate beneficia doar de una dintre ele: ori asistent , ori indemnizatia. Am vrut sa-mi bag eu cartea de munca ca si asist pers , dar mi s-a spus ca primaria numai are buget sa angajeze asiatenti, asa ca am ramas cu indemnizatia. Eu, cand a implinit 3 ani, mi-am dat demisia pt ca nu aveam cu cine sa-l las acasa. Stiu ca puteam prelungi pana la 7 ani, dar mi s-a sugerat sa nu mai tin locul ocupat in firma. Intrebarea mea e cum pot face sa beneficieze si de asistent pers si de indemnizatie? Eu vreau sa lucrez, nu ma intereseaza sa fie cineva din familie, ci doar o pers competenta care sa se ocupe de el cum trebuie,cat suntem la servici....stim cu totii ca-i criza, dar drepturile copilului cu handicap ar trebui respectate ! sincer, mie veniturile lui nu-mi ajung sa-i acopar necesitatile si sa-i asigur tot ce trebuie pt o dezv propice, asa cum merita! Multumesc anticipat pt atentia acordata topicului meu!
Cel mai recent răspuns: nicavictorita , utilizator 16:39, 10 Decembrie 2011
persoana cu handicap grav, indiferent daca este copil sau adult nu poate beneficia si de asistent personal si de indemnizatia de insotitor.

Legea nr. 448/2006/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap

Art. 42. ....................................................
(4) Părinţii sau reprezentanţii legali ai copilului cu handicap grav, adulţii cu handicap grav ori reprezentanţii legali ai acestora, cu excepţia celor cu handicap vizual grav, pot opta între asistent personal şi primirea unei indemnizaţii lunare.
multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile persoanei cu handicap vizual grav eagle_free eagle_free As dori sa stiu si eu in legatura cu drepturile unei persoane cu handicap grav vis-a-vis de Legea nr. 448/2006. Legea nr. 448/2006 prevede ca: Art. 42. - ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de insotitor acordata minorului cu handicap grav katharina.kiss katharina.kiss buna ziua sunt mama unei fetite ce detine certificat de handicap grad grav si care in curand va implini 3 ani . in prezent copilul beneficiaza de urmatoarele ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, anul trecut am intrebat la dgaspc maramures si la ... andrada.n. andrada.n. Buna ziua, Anul trecut am intrebat la DGASPC Maramures si la Asociatia de nevazatori Baia Mare daca inteleg bine ca cei care sunt incadrati in grad de ... (vezi toată discuția)