avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... suspendare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

suspendare

Buna ziua
Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema.
Am un proces intentat de catre nepotul meu de sora , care cere anularea contractului de vanzare cu clauza de intretinere facut de tatal meu catre mine pe partea lui de avere., rezultata in urma succesiunii dupa mama.
Am avut mai multe infatisari, iar la ultima la care ne-am prezentat impreuna cu avocatii nostri, am aflat cu stupoare ca procesul a fost suspendat prin neprezentarea partilor , conf. art.242, al.1 Cod procedura civila.
In fapt, grefiera gresise data si pusese procesul cu o saptamana in urma.
Avocatul meu mi-a spus sa stau linistit ca asta ma favorizeaza.Nu prea am inteles, mai ales ca atat mi-a spus, fiind foarte grabir.
Doresc sa stiu ce urmeaza sa se mai intample, deoarece nepotul meu are tot interesul sa taraganeze procesul doar , doar tata fiind foarte in varsta moare si nu mai are cine sa declare cat i-a dat in timpul vietii.
Va rog sa-mi dati un sfat.
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 17:50, 9 Octombrie 2008
Solicitaţi avocatului să ceară repunerea pe rol şi să solicite instanţei constatarea de urgenţa a mărturiei tatălui dumneavoastră pe baza art.235-240 Cod pr.civilă.

Nepotul nu poate cere anularea contractului, el neavînd calitatea de parte în contract.

Liviu S.Bordaş
Problema este ca tata vrea sa vindem o bucata de teren caci ne descurcam destul de greu cu banii, si asa ne costa destul cu procesul si cu deplasarile, dar nu cred ca putem atata timp cat procesul nu este incheiat...
Cine v-a spus asta? Legea care interzicea vînzarea unui teren asupra căruia poartă un litigiu (L.54/1998 privind circulaţia juridică a terenurilor) a fost abrogată. Nu mai există astfel de interdicţie. Doar cumpărătorul ar putea sta în cumpănă.

Liviu S.Bordaş
terenul are titlul de proprietate pe numele tatalui meu conf legii 18, dar nepotul meu il revendica si pe acesta.
Va multumesc frumos pentru timpul acordat
Daca titlul e pe numele tatalui, atunci cel mai probabil el provine de la parintii lui (reconstituire in baza lg. 18).
Daca da, atunci e bun propriu al tatalui. Si atata timp cat tata e in viata nici un nepot nu poate sa ridice vreo pretentie asupra unui bun din care i-ar reveni (eventual) o parte la decesul proprietarului. Pana atunci tata e liber sa-l vanda si sa joace banii la poker. Nu-l obliga nimeni sa lase averi la moartea sa.

Vorbiti cu avocatul si incercati sa finalizati circoteca asta de dosar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire dan2 dan2 Bunica, fosta proprietara de teren agricol, a decedat in [b]1958.[/b] Tatal meu, unul dintre copii, a decedat in [b]1946[/b], iar mama s-a recasatorit in ... (vezi toată discuția)
Cum se poate recupera o declaratie notariala din1986/1987? b cristina b cristina as avea o problema destul de complicata...exista un certificat de unic mostenitor,care sintetizeaza succesiunea la 2 persoane,sot si sotie(X,decedat in 1980 si ... (vezi toată discuția)
Optiune succesorala - deschidere succesiune - ajutor!!!!!! narcisa07 narcisa07 Va rog ajutati-ma cu un sfat in urmatoarea problema: Tatal meu a murit acum 2 luni, eu fiind singura fiica, la randul meu am 2 fiice minore. Am niste credite ... (vezi toată discuția)