avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Aflata in preaviz, determinata sa achit pierderi
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Aflata in preaviz, determinata sa achit pierderi

Buna ziua! Sunt studenta, 20 de ani si va scriu in speranta aflarii unor raspunsuri cat mai concrete si cat mai rapide. Vara aceasta am lucrat din 15 iulie pana pe 24 septembrie, intr-un hipermarchet, pe post de operator case de marcat, full time. Avand in vedere ca o data cu luna octombrie incepe si anul universitar (an 2, zi), am decis sa-mi incetez activitatea, depunandu-mi demisia. Am acceptat, de asemenea si cele 15 zile de preaviz, asta insemnand ca ziua de 24 septembrie a fost ultima mea zi de munca. Pe data de 23 sept am fost informata ca pe data de 19 sept mi-au lipsit bonuri de masa in valoare de 396,66, toate aceasi marca, si mi s-a facut un angajament de plata, conform caruia pe data de 10 oct eu trebuie sa ma duc la casieria firmei si sa achit acei 396,66 ron. Ce as mai sublinia, este faptul ca daca verific listele de valori pt bonurile de masa, 788 sau 831, nu exista nr fix de bonuri care sa reprezinte acea suma de 396,66. Ce e drept, am semnat acest angajament, dar colegii de acolo mi-au spus ca nu sunt prima persoana care inainte de plecare, are parte de acelasi tratament. Trebuie sa mai mentionez si faptul ca pe data de 24 sept nu m-am mai prezentat la servici si de asemenea, k nici pana in ziua de azi nu am fost contactata in legatura cu celelalte activitati care sa-mi certifice faptul ca nu mai sunt angajat al acestei firme. Din pacate, nu am niciun exemplar al contractului de munca. Va rog frumos, spuneti-mi daca exista o alternativa in acest caz sau sunt intr-adevar nevoita sa achit acea suma:(
Ultima modificare: Joi, 9 Octombrie 2008
FL09R, utilizator
Cel mai recent răspuns: FL09R , utilizator 08:34, 10 Octombrie 2008
Semnarea angajamentuluii nu este altceva decat faptul ca recunoasteti existenta acelor pierderi si ca recunoasteti ca dumneavoastra sunteti persoana care va trebui sa le suporte. Prin semnarea lui, va insusiti practic ce scrie in el si rezulta ca sunteti de acord cu plata respectivei sume. Nu inteleg totusi in ce context l-ati semnat..a existat vreo constrangere de orice fel? Pentru ca de altfel trebuie procedat cu mare prudenta in chestiuni ce tin de semnarea contractelor in general, mai ales in contextul in care exista si contracte de adeziune, unde practic negocierea nu exista, partea puternica impunandu-si punctul de vedere prin clauze care sunt de multe ori la limita legalitatii, daca nu chiar nelegale..
Nu stiu ce dovada ar putea avea ei in privinta lipsei acelor bonuri de masa, dar exista un raport, care iese la sfarsitul fiecarei zi de munca. Acest raport arata ce remitem si daca se iese pe minus sau pe plus, si este de asemenea, semnat de noi. Greseala a fost intr-adevar a mea, ca am semnat acel act, dar am facut-o pt ca, desi incercam sa-i explic cum stau lucrurile, si ca acea suma nu inseamna acel nr de bonuri pe care il pretinde (47), nu am fost luata in seama la modul serios, ci imi dadea raspunsuri de genul: "eu stiu ce ai facut tu? Poate le-ai dat inapoi clientului". Va mai specific faptul ca au fost zile in care am incasat mai mult de 300 de bonuri, de la buticari, si nu mi-a fost atrasa niciodata atentia. Dar pe 19 sept nu am strans mai mult de 150-200 de bonuri. IN concluzie, refuzul meu de a achita acea suma, avand in vedere circumstantele, nu reprezinta o ilegalitate, nu?
VA multumesc foarte mult tuturor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Șefa nu vrea să îmi accepte demisia fără preaviz. nu am cum să mai vin la muncă, ce pot face? bianca9991 bianca9991 Salut ,sunt stundeta si am lucrat o luna de pe 12 sept 2018 pana azi...daca pot spune asa la PROFI ca si Casier. Astazi,11.10.2018 am fost sa-mi prezint ... (vezi toată discuția)
Demisie - actionare in instanta marius_toma marius_toma In primul rand vreau sa va salut pe toti de aici, sunt nou si chiar as avea nevoie de o informatie in puterile voastre. Treaba sta in felul urmator, am fost ... (vezi toată discuția)
Demisie Madhu Madhu Buna ziua, am o dilema ..daca pot sa-i zic asa... Eu sunt (sau am fost, :D)... angajat la o firma, cu programul din contract indiv. de 8 ore dar insa eu ... (vezi toată discuția)