avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1967 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Taxe e-onrc mult prea mari !! Certificatul digital nu ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Taxe e-onrc mult prea mari !! Certificatul digital nu prea ajuta

Buna ziua,

Nu as vrea sa incep cu "traim in Romania si asta ne ocupa tot timpu'" , dar nu pot altcumva.

Cum este posibil ca taxele pentru cererea de verificare disponibilitate/rezervare nume PFA sa coste mai mult online decat daca ai merge fizic sa platesti taxele (16 lei),fata de 64 lei online. (furt pe fata)

Ce sa mai zici ca geniile de la certsign nu au creat un tutorial video sau text pentru a ajuta clientul sa treca prin procedurile de inregistare a unui PFA, ci nu numai PFA.

Nu am gasit nicaieri sa se precizeze faptul ca daca ai certificatul digital calificat atunci numai trebuie completat specimenul de semnatura la infiintare PFA.(rog confirmati)

Tot trebuie sa mergi personal la Registru sa completezi si sa semnezi de fata cu referentul deacolo ?

Penibil ... pai care este defapt avantajul, avantajul certificatului... domnia prostului.

Imi pare rau dar eu nu platesc "valoarea" ,cand imi vine certificatul refuz sa-l primesc si cer restituirea banilor.
Cel mai recent răspuns: themasterpc , utilizator 20:48, 9 Decembrie 2011
sad a scris:

...si pentru a va edifica asupra acestui aspect, puteti sa faceti o incursiune la rubrica formulare, la urmatoarele adrese ale ONRC-ului, unde daca veti derula imaginea formularului o sa vedeti suma care se datoreaza pentru fiecare din aceste operatiuni:
[ link extern ]
[ link extern ]

Se pare ca nu ne intelegem ... si rezervarea de 30 RON unde o punem.

Un PFA nu numai ca trebuie sa verifice disponibilitatea numelui dar trebuie sa si-l rezerve,ca sa poata folosi numele la cererea de inregistrare.

Deci 64 ron, 16 ron numai daca verifici disponibilitatea.

Ultima modificare: Vineri, 9 Decembrie 2011
themasterpc, utilizator
V-am dat cele doua link-uri unul pentru verificare si rezervare denumire la entitatile fara personalitate juridica si celalalt pentru societati. Va rog sa le deschideti pe rand si sa le derulati pana la final. In partea a doua apar notele de calcul pe care sunt inscrise operatiunile care sunt cuprinse in suma de 16 respectiv 64 lei.
Stimate domn, va multumesc pentru interesul acordat subiectului,dar se pare ca nu realizati ca eu am deschis aceste documente din link-urile postate de d-voastra si pentru verificare nume taxa este de 10 lei + rezervare 30 lei.

Cand aplicantul completeaza acesta cerere trebuie sa bifeze campurile de sus, adica verificare si rezervare(deci plateste si pentru rezervare)

In fine aceasta discutie nu trebuie sa se transforme intr-un flame, multumesc oricum pentru ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezervare denumire firma amrita950 amrita950 Buna ziua, 1. La rezervarea denumirii firmei este necesar ca cererea sa fie insotita si de alte documente? Pe cererea standard am observat ca exista o ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa / ii / srl-d Florentin01 Florentin01 Buna ziua as dori sa imi spuneti si mie tot ce cuprinde PFA / II / SRL-D si ce ar fi mai bine pentru un tanar antreprenor si care sunt taxele pentru toate ... (vezi toată discuția)
Asociatie culturala sanda1956 sanda1956 1. De unde obtin formularul pentru obtinerea dovezii de disponibilitate a numelui asociatiei? 2. Sediul as. va fi intrun local al primariei. Ce acte ... (vezi toată discuția)