avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... greseala in Rca
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

greseala in Rca

Buna ziua,
Am comandat online o polita RCA, am primit-o si am constatat ca mi s-a gresit numarul de inmatriculare < in loc de V aparea litera B >. Ce se poate face sa nu am probleme?
Eu sunt dintr-un orasel si firma de brokeraj este din capitala.
Cel mai bine luati legatura cu societatea la care aveti aceasta polita (prim email) le explicati situatia si asteptati raspunsul lor.
Nu cred ca vor fi probleme daca celelalta date sint corecte: serie sasiu, nume, prenume, etc.
Ultima modificare: Vineri, 9 Decembrie 2011
Dorin Baleanu, Mediator
EU ZIC CA MAI BINE O ANULEAZA SI SA O REFACA
Tot prin e-mail aduceti la cunostinta societatii respective greseala facuta si se va anuola polita respectiva, emitindu-se alta. Acest tip de polita nu se corecteaza prin emiterea unui supliment de precizare.
Daca este cum banuiesc eu... si nu ati sesizat in timp util eroarea... mare atentie pentru ca nu mai pot anula polita.
Unele societati in schimb pot corecta datele in sistem si va retipareste polita de asigurare.
Polita este perfect valabila chiar si cu aceasta eroare. Important este ca datele proprietarului si seria de sasiu sa fie corecta.
Atentie insa ca din cauza unei astfel de erori s-ar putea ca la anul cand aceasta va fi intocmita corect sa nu va mai acorde clasa de bonus. Ar trebui sa sesizari brokerul pentru a solicita rectificarea si totodata corectarea datelor in baza CEDAM.
Imediat ce am observat greseala am anuntat persoana care mi-a expediat asigurarea. Mi-a spus ca va lua legatura cu societatea de asigurare si voi primi o hartie prin care se va recunoaste greseala si va cuprinde si numarul de inmatriculare corect.

Alte discuții în legătură

Greseala rar-modificare sau anulare rca MariusGologan MariusGologan Am facut cartea de identitate(CIV-ul) unei masini la RAR , am facut toate demersurile pentru inmatriculare la Politie(taxe CEC, trezorerie) inclusiv RCA. La ... (vezi toată discuția)
Amenda rca expirat dorel92 dorel92 Buna ziua! In urma cu cateva zile am fost tras pe dreapta de politie. Masina pe care o conduceam (masina de firma) avea asigurarea RCA expirata, eu nu aveam ... (vezi toată discuția)
O intrebare ipotetica? miliardar miliardar Ce se intampla daca angajatul de la o firma de asigurari greseste datele pe o polita ce o incheie, iar asiguratul face accident, si compania de asigurari ... (vezi toată discuția)