avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda RCA expirat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda RCA expirat

Buna ziua! In urma cu cateva zile am fost tras pe dreapta de politie. Masina pe care o conduceam (masina de firma) avea asigurarea RCA expirata, eu nu aveam cartea de identitate asupra mea, prin urmare, am primit amenda pentru asigurare, amenda pentru nepurtarea centurii si avertisment. Problema ar fi ca asigurarea masinii a fost incheiata, doar ca, dintr-o mica eroare, pe numarul de inmatriculare de la alta masina a firmei care diferea printr-o singura cifra (03 masina pe care o conduceam si 02 cealalta masina), iar seria din talon era trecuta corect. Aveam deci masina cu 03 fara asigurare, iar cea cu 02 cu asigurare dubla. Un alt aspect ar fi ca politistul mi-a incadrat toate cele trei abateri intr-un singur proces verbal si ar fi trebuit doua pv, din cate am inteles. Am contestat procesul verbal precizand ambele probleme si am atasat absolut tot ce trebuie. Vroiam sa va intreb....ce sanse am sa castig contesatia? si in cat timp se rezolva de obicei un astfel de caz? Va multumesc anticipat si va urez o zi cat mai placuta!
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Martie 2015
dorel92, utilizator
Cel mai recent răspuns: just-vlad , utilizator 14:08, 28 Martie 2015
In baza certificatului de inmatriculare, solicitati companiei de asigurari de modifice in polita RCA nr de inmatriculare, care spuneti dv este scris eronat in polita.,asta daca intr-adevar seria de sasiu de pe polita este corecta
asta am facut, doar ca procesul verbal a fost deja semnat si inregistrat, iar contestatia depusa. intrebarea era daca, luand in considerare aspectele enuntate mai sus, sunt sanse sa pierd contestatia facuta.
E corect ca a trecut cele 3 contraventii pe un singur proces verbal..iar daca pe polita de asigurare este trecuta seria de sasiu corecta iar numarul este gresit..o sa castigati contestatia..dar mergeti la asigurari sa repare greseala facuta..dar tineti si asigurarea veche..gresita..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda Danielle313 Danielle313 Sotul meu a fost oprit de politie si i s-a intocmit proces verbal. In proces scrie ca nu a avut asupra sa asigurarea de raspundere auto si nu a purtat centura ... (vezi toată discuția)
Contestare amenda circulatie - amendat pentru alt motiv in calarasi mcatalin mcatalin Buna ziua , sunt nou pe forum si incerc sa gasesc pasii pentru a solutiona urmatoarea problema si evident sansele de castig : In data de 28.01.2011 ma ... (vezi toată discuția)
Contestatie pentru anularea pv contraventie (amenda radar) timplaru timplaru In data de 11.01.2010 am fost sanctionat de un echipaj al Politiei Rutiere Craiova pentru depasirea vitezei in localitate (72 km/h) cu amenda (4 puncte-amenda) ... (vezi toată discuția)