avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce pot face?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce pot face?


Buna ziua,
Sunt angajata a Directiei de Asistenta sociala a jud. Hd. lucrand la un camin de batrani ca bucatareasa.Problema care o ridic eu este ca lucrez in acelasi loc de 4 ani si peste 6 luni si-n toata aceasta perioada mi s-a incheiat contract de munca pe perioada de cate un an <pe perioada determinata>.Patronul <angajatele suntem ale directiei iar caminul apartine unui cult religios reprezentat de un asa zis patron> caminului ne tot ameninta ca nu ne prelungeste contractul daca nu facem tot ce-si doreste familia lui.
Ce spune noul Cod al muncii despre acest caz?
Multumesc ptr intelegere



Cel mai recent răspuns: ContSters232211 , utilizator 15:42, 12 Decembrie 2011
Buna ziua
Conform Legii 53/2003, cu modificarile si completarile ulterioare, contractul individual de munca pe durata determinata poate fi prelungit, in conditiile prevazute la art.83 :
Art. 83
Contractul individual de munca poate fi incheiat pentru o durata determinata numai in urmatoarele cazuri:
a) inlocuirea unui salariat in cazul suspendarii contractului sau de munca, cu exceptia situatiei in care acel salariat participa la greva;
b) cresterea si/sau modificarea temporara a structurii activitatii angajatorului;
c) desfasurarea unor activitati cu caracter sezonier;
d) in situatia in care este incheiat in temeiul unor dispozitii legale emise cu scopul de a favoriza temporar anumite categorii de persoane fara loc de munca;
e) angajarea unei persoane care, in termen de 5 ani de la data angajarii, indeplineste conditiile de pensionare pentru limita de varsta;
f) ocuparea unei functii eligibile in cadrul organizatiilor sindicale, patronale sau al organizatiilor neguvernamentale, pe perioada mandatului;
g) angajarea pensionarilor care, in conditiile legii, pot cumula pensia cu salariul;
h) in alte cazuri prevazute expres de legi speciale ori pentru desfasurarea unor lucrari, proiecte sau programe.
Art.82 alin 4 : intre aceleasi parti se pot incheia succesiv cel mult 3 contracte individuale de munca pe durata determinata.
Asadar , dupa parerea mea ar trebui sa va incheie un contract individual de munca pe perioada nedeterminata,nu de catre patronul azilului deoarece nu sunteti salariatele lui, ci de catre Directia de Asistenta Sociala Hunedoara pe care ar trebui sa o sesizati si cu privire la buzurile "domnului patron".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract individual perioada determinata costy_ors costy_ors cunoaste cineva o situatie in care poate fi incadrata o persoana cu contract individual de munca pe perioada determinata pe un post vacant? (vezi toată discuția)
Contactele de munca george15 george15 cind un angajator semneaza contractul de 3 luni de zile trebuie sa il faca contract nedeterminat sau prin act aditional il prelungeste la 6,9 luni cum se va ... (vezi toată discuția)
Durata cim neon butterflies neon butterflies pot incheia cip pe durata de 1 sau 2 luni? (vezi toată discuția)