avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Recompartimentare / amenajare apartament - e necesara ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Recompartimentare / amenajare apartament - e necesara autorizatie?

Buna ziua,


Vreau sa renovez apartamentul si sa mut o usa interioara cu doi metri mai incolo pe perete(peretele nu este de rezistenta). Usa va fi pe acelasi perete. Imi trebuie autorizatie de la primarie?
De asemenea vreau sa schimb geamurile la balcon. Balconul a fost inchis cu multi ani in urma de fostul proprietar cu cadru metalic si as vrea sa-l inlocuiesc cu tamplarie PVC. Imi trebuie autorizatie de la primarie?
Cele 2 lucrari s-ar incadra usor la la art 11 din legea 50(sau 51) din 99, dar am niste vecini mai ciudati si vreau sa stiu sigur daca am nevoie de autorizatie.

Multumesc,
CI
Ultima modificare: Vineri, 9 Decembrie 2011
vch2009, utilizator
Cel mai recent răspuns: doina_manuela , utilizator 10:27, 4 Martie 2012
pentru ambele lucrari aveti nevoie de aut de construire. Aveti chiar nevoie de expertiza tehnica si verificare a experetizei pentru creearea de nou gol de usa. proiect in toata regula .. apartament compartimentare initiala compartimentare ulterioara., avize . nu mai intrebati arhitectul primariei.. de obicei persoana care sta la un ghiseu intr-o primarie nu e arhitect. faceti o cerere de certificat de urbanism a care atasati planul initial al locuintei, desenati unde vreti usa noua cu rosu, scoateti un extras cf . depuneti la primarie si vedeti raspunsul.
asa o sa aveti o chestie scrisa in mana din partea primariei .. cu care o sa va puteti acoperi faptele. altfel functionarul"arhitect" in caz de amenda o sa va spuna ca nu ati inteles bine .. cind de fapt el habar nu avea. spor la treaba
am si eu o problema asemanatoare,acum ceva ani am decupat o usa de 2m inaltime ,1,5m latime intrun zid de beton interior,zidul nu este din placa de beton si nici nu are fier prin el ,este beton turnat intre dormitor si sufrgagerie,intrarea in dormitor se facea pe alta usa dintr-un hol care se afla in fata baii,am desfintat holulletul respectiv care avea 1m pe un 1m sa maresc baia,am zidit intrarea care era zid de caramida la dormitor iar intrarea in baie am lasat-o unde era intrarea in holuletul respectiv,acest zid fiind din beton ,iar intararea in dormitor am facut-o direct din living prin zidul de beton,acum cateva zile un vecin mi-a facut o reclamatie la biroul de disciplina in constructii a doua oara,au venit si au facut poze cei de acolo si au spus ca sunt pasibil de amenda,lucrarile sunt facute de foarte mult timp si consider ca nu era zid de sustinere,nu am avut autorizatie pentru aceasta lucrare,ce este de facut?astept raspuns urgent pentru ca luni 05.03.2012 trebuie sa merg cu actele apartamentului la dansii la birou,deci ce m-ai pot face sa scap cat de cat fara sa platesc foarte mult?
Nu aveti ce face.
Daca exista reclamatie si in urma controlului pe teren, reclamatia se confirma, platiti amenda, si sunteti obligat, ori sa intrati in legalitate, ori sa aduceti apartamentul la starea initiala.
Intrarea in legalitate (printre multe altele) presupune expertiza tehnica care sa confirme(sau nu) ca ceea ce ati demolat nu afecteaza structura de rezistenta a cladirii.
Expertiza poate fi destul de costisitoare daca imobilul nu are carte tehnica si se impune expertizarea intregii cladiri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare apartament in mod legal Florin Apahida Florin Apahida Buna ziua. Am achizitionat un apartament in zona rurala. Imobilul dispune de o curte pe care o impart cu un singur veci. Vreau sa aduc unele modificari ... (vezi toată discuția)
Vecinii renoveaza de 8 luni, zilnic + sar la bătaie Giorigiana Giorigiana Am o foarte mare problemă, şi vă rog din suflet să mă ajutaţi. Acum[b] 8 luni [/b]nişte vecini s-au mutat deasupra noastră, au tot renovat, ... (vezi toată discuția)
Reamenajare interioara apartament cf legii 50/1991 soazig soazig Am nevoie de un sfat in legatura cu aplicabilitatea legii 50/1991. La art 11 al legii sus-mentionate se specifica ca nu este nevoie de autorizatie de ... (vezi toată discuția)