avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Sindicat
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Sindicat

Salut, mă numesc Crețu Mircea, am un business de vreo zece ani, în care am investit bani, timp, muncă și ani, dar datorită acestei țari, numite Romania și legile ei, care în loc să ne susțină, cum ar fi normal, că doar plătim taxe peste taxe, ei ne ,, omoară '' cu tot felul de legi și taxe, și mă gândeam.. noi, micii întreprinzatori, nu avem la cine să ne plangem, nu ? Așa, și mi-a venit ideea înființări unui Sindicat al Micilor Întreprinzatori. Aș avea cum să fac asta ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:04, 17 Decembrie 2011
Sindicat!? Poate organizatie patronala.

In sensul legii dialogului social,

patron - persoană juridică înmatriculată, persoană fizică autorizată potrivit legii sau persoană care exercită potrivit legii o meserie ori profesiune în mod independent, care administrează şi utilizează capital în scopul obţinerii de profit în condiţii de concurenţă şi care angajează muncă salariată;

sindicat - formă de organizare voluntară a angajaţilor, în scopul apărării drepturilor şi promovării intereselor lor profesionale, economice şi sociale în relaţia cu angajatorul.

Patronii se pot asocia pentru constituirea unei organizaţii patronale;
Da, aveti cum sa faceti asa ceva o Asociatie a Micilor Intreprinzatori ... vedeti Legea nr.62/2011 , precum si OG nr.26/2000.

Exista deja un Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania ....
Mesaj reeditat
@ cretumircea
Data post: Duminica, 11 Decembrie 2011, 19:27
Forum Asociatii si fundatii, intr-un cuvant: ONG-uri
Subiect Asociatie a micilor intreprinzatori


Salut, cu ce ar trebuii sa incep, daca vreau sa infiintez o Asociatie a micilor intreprinzatori ? ( primul pas ) O asociatie prin care sa ne exprimam nemultumirile.


Dar, imi puteti da un sfat ? de unde sa incep..
Incercati totusi la organismele patronale deja infiintate sa va afiliati la unul din ele, mai ales urmariti unul care e mai reprezentativ si mai activ pe la Consiliul economic si social sau chiar pe piata media.

Alte discuții în legătură

Constituire organizatie patronala nlclaudia nlclaudia Pentru constituirea si dobandirea personalitatii juridice de catre o organizatie patronala, sunt aplicabile prevederile OG 26/2000 sau ale Legii nr. 62/2011? ... (vezi toată discuția)
Sindicat crisspwi crisspwi buna as dori sa stiu daca se poate infiinta un sindicat al soferilor de tir din toata tara si cum se poate realiza asa ceva care ar fi pasi pentru realizarea ... (vezi toată discuția)
Membru in mai multe asociatii agricole popcameliaioana popcameliaioana Buna ziua, ma intereseaza sa stiu daca o persoana care se ocupa cu cresterea animalelor poate fi inscrisa cu animalele in mai multe asociatii agricole (vezi toată discuția)